Zakaj je pri sebi dobro imeti dvigalko za avto?

Če že kar nekaj časa na cesti niste imeli nobenih posebnih težav, potem na to kar pozabljate. Vseeno pa se morate zavedati, da je nekatera orodja potrebno vedno imeti pri sebi. Med njimi je tudi dvigalka za avto

Obvezna oprema v avtu 

Obvezna oprema v vsakem avtu naj bi vključevala eno rezervno pnevmatiko, rdeči varnostni trikotnik, prvo pomoč z veljavnim rokom trajanja, žarnice in odsevni brezrokavnik. Zelo priporočljivo je pri roki imeti tudi snežne verige, dvigalko, ključ za kolesa, klešče, izvijač in nenazadnje tudi rokavice. 

Dvigalka za avto, ki ji nekateri rečejo tudi kar krokodil, vas lahko reši v primeru, ko se vam na primer predre oziroma poči avtomobilska guma. Četudi imate v prtljažniku svojega jeklenega konjička rezervno gumo, vam ta v tistem trenutku ne bo kaj dosti koristila, če nimate dvigalke in še drugega potrebnega orodja. 

YouTube video

Dvigalka za avto se lahko kupi v vseh specializiranih trgovinah s tehnično opremo. Pred nakupom pa ne smete pozabiti preveriti, koliko teže dvigalka lahko dvigne. Priporočamo vam, da kupite nižjo, ki pa ima večji dvig. Zelo kakovostno dvigalko po ugodni ceni lahko naročite tudi  v spletni trgovini silux.si. 

Namesto dvigalke, ki je sicer najboljša možna rešitev v taki situaciji, lahko uporabite tudi set za popravljanje pnevmatike. Ta vsebuje peno in kompresor, dobite pa ga skupaj z nakupom novejših avtov. Na ta način vam ne bo potrebno menjati celotne gume. Poleg boste dobili še jasna in enostavna navodila za popravilo. 

Drugo v isti kategoriji: