Zakisanost telesa, zmanjševanje deleža kislin

Zakisanost telesa je težava, h kateri je potrebo pristopiti s pravo mero. Odstranjevanje strupov iz telesa, je vsekakor dobrodošlo. Strupi se večinoma nahajajo v kislinah, zato je potrebno pri odstranjevanju imeti v mislih dejstvo, da je zdravo predvsem pravo ravnovesje med bazami in kislinami. Zakisanost telesa se mora odpraviti na tak način, da se kisline zmanjšajo na raven, ki pomeni ravnovesje med kislinami in bazami.

Kisline nastajajo pri presnovi hrane kot je sladkor, meso in žito, baze delujejo pri presnovi sadja in zelenjave. Zakisanost telesa se pojavi, ko razmerje med kislinami in bazami ni pravo. Kislinsko-bazično ravnovesje pomeni 80 odstotkov bazičnih in 20 odstotkov živil s kislim učinkom. zakisanost telesa se pojavi, ko je razmerje porušeno, na naših klasičnih jedilnikih je to prevečkrat stalnica, razmerje je pri tem ravno obratno močno v prid kislin. Zakisanost telesa oziroma porušeno optimalno ravnovesje med kislinami in bazami se odraža v slabem počutju. Vzroki slabega počutja zaradi prevelikega odstotka kislin temelji na nezmožnosti izločanja kislin. Skrb zbujajoče je dejstvo, da so danes prizadeti že otroci.

Zakisanost telesa je treba ob slabem počutju najprej izmeriti. Najboljši pokazatelj je merjenje vrednosti pH urina. Pri merjenju se je treba zavedati dejstva, da se pravi rezultati dobijo z rednim merjenjem. Optimalno merjenje pomeni 6-8 merjen dnevno, skupaj pa traja merjenje tri dni. Zakisanost telesa je takrat, ko se izmerjene vrednosti urina nahajajo v kislem območju. Dolgotrajen postopek je uživanje sadja in zelenjave. Hitrejši postopek priporoča za doseganje kislinsko bazičnega ravnovesja bazične kopeli, bazični prašek in bazične tablete. Pomembno za doseganje zdravega ravnovesja med kislinami in bazami je uživanje mineralov v bazičnih praških in tabletah, ki so naravnega izvora. zakisanost telesa se učinkovito odpravlja s citrati.

Drugo v isti kategoriji: