Nega obraza z olji

Nega obraza s hladno stisnjenimi rastlinskimi olji je primerna za vse, ki želijo naravno in enostavno nego. Ker je izbire je resnično ogromno. Dobro je vedeti kakšen tip kože imate, da lahko izberete pravo olje zase, saj se med seboj razlikujejo.

Svetujem, da uporabljate čista olja, brez dodatkov eteričnih olj, saj lahko kožo razdražijo.

Za nego suhe kože lahko uporabite katerokoli olje, za nego mastne kože pa je pomembno, da olja niso preveč mastna, se hitro vpijejo in ne mašijo por.

Olja primerna za nego normalne-mastne kože na obrazu:
– jojobino olje

Jojobino olje je v resnici tekoči vosek in je izredno podobno sebumu naše kože. Vsebuje veliko vitamina E in je odlično olje za nego mastne in aknaste kože.  Olje bo preprečilo izhlapevanje vlage iz kože in povečalo njeno elastičnost.
– olje črne kumine

Olje črne kumine deluje antimikrobno in je odlično za vse, ki vas mučijo akne ali mozolji. Zdravilne učinke pripisujejo predvsem visoki vsebnosti nenasičenih maščobnih kislin in sestavinam kot so: nigelin, nigelon timokinon, vitamin  A in E.
– konopljino olje

Konopljino olje ja najprimernejše olje za vse, ki so izredno občutljivi na mašenje por, saj je od vseh olj najmanj komedogeno. Konopljino olje vsebuje idealno razmerje omega 6 in omega 3 maščobnih kislin, zraven pa še gama-linolensko kislino (GLA) in minerale, največ kalija, fosforja, magnezija, kalcija in železa, vitamin A in klorofil. Olje se v kožo vpije izredno hitro in jo vlaži.
– šipkovo olje

Šipkovo olje vsebuje veliko vitamina C, ki je najpomembnejši vitamin v boju proti staranju. Nujno je potreben za sintezo kolagena, bori se proti pigmentnim madežem in krepi stene kapilar. Vsebuje še vitamin A ter omega 3 in omega 6 maščobne kisline, ki ohranjajo prožnost medceličnih membran. Kožo naredi izjemno mehko in prožno. Priporoča se ga za nego proti gubam in strijam, odlično se spopada z brazgotinami, ker ni komedogeno ne maši por in je primerno tudi za kožo nagnjeno k mozoljem.
– olje grozdnih pešk

Hladno stiskano olje grozdnih pešk je bogato z antioksidanti predvsem  flavonoidi, ki kožo ščitijo pred prostimi radikali in z njimi povezanim staranjem.

Olje ni komedogeno in se hitro vpija, zato je primerno tudi za mastno kožo.

 

Drugo v isti kategoriji: