Naravni deodranti za nego vaše kože

Naravni deodoranti so za nego vaše kože zelo pomembni, še posebej če imate toliko bolj občutljivo kožo, saj so narejeni iz popolnoma naravnih in neškodljivih sestavin.

Naravni deodrantiVsekakor pa se zagotovo strinjate, da je deodorant nujno zlo brez katerega si težko predstavljate vaše življenje. Nekateri izdelki so nujno potrebni za nego vašega telesa in so v življenju že popolnoma nepogrešljivi. Vseeno pa nas zanima, ali ste se kdaj vprašali koliko kozmetičnih izdelkov porabite. Koliko različnih krem in drugih kozmetičnih pripomočkov nanesete na svoje telo, kajti vsak izdelek je namenjen za drug del telesa?
Takšna vprašanja so zelo zanimiva, še posebej za ljudi, ki zelo radi skrbijo za svojo higieno, nego in svoj dober izgled. Še posebej pa dekleta, ki so rada vedno urejena in pravilno naličena.

Naravni deodoranti narejeni doma

Ste že kdaj poskusili izdelati naravni deodorant kar sami doma? Ta zadeva je precej preprosta in tudi boljša za tiste, ki res želijo vedeti, kaj njihova kozmetika in predvsem njihov deodorant vsebuje. Načinov kako lahko pripravimo svoj naravni deodorant je različno, saj so sestavine in sama aroma lahko popolnoma drugačni. Vsekakor pa naravni deodoranti ne vsebujejo aluminija, alkohola, parabenov, umetnih barvil in parfumov, ampak so izdelani iz popolnoma naravnih izdelkov.
Pripomočki, ki jih potrebujete, da izdelate čisto preprost naravni deodorant:
– Soda bikarbona
– Kokosovo olje
Priprava: Najprej je potrebno v dovolj velikem lončku, v katerega ste namestili folijo, sodo bikarbono in kokosovo olje dobro premešati, najbolje v nekje enakomernem razmerju (4 žlice sode bikarbone in 4 žlice kokosovega olja) in nato počakati, da se vse skupaj strdi. Ko pa je vse skupaj strjeno pa lahko s pomočjo že prej omenjene in nameščene folije sestavino vzamete iz posodice in jo pričnete uporabljati.

Naravni deodoranti – potenje je za telo zelo pomembno

YouTube video

Potenje je neizogibno, ampak hkrati zelo pomembno za naše telo, saj je zanj pomembno, da se redno čisti in izloča bakterije iz našega telesa. Zato je naravni deodorant še toliko bolj pomemben, saj na vašo kožo ne nanašate nobenih škodljivih snovi, ki niso najboljše za vašo kožo. Naravni deodorant pa lahko uporabljate tudi za mazanje drugih predelov telesa, saj je popolnoma naraven, neškodljiv zdravju, brez škodljivih snovi, ne izsuši kože in ga imajo ljudje preprosto radi. Prav tako pa lahko z izdelavo naravnega deodoranta doma privarčujete kar nekaj denarja, hkrati pa veste kaj nanašate na svoje telo.

Drugo v isti kategoriji: