Hladno stiskana hrana za pse vsebuje surove sestavine

Kakovostna hrana za pse vseh pasem

Izbira pasje hrane se je v zadnjih letih močno povečala. Na trgu so se pojavila različna podjetja, ki nudijo bolj zdravo in kakovostno meso, zelenjavo, sadeže in razne dodatke za naše kosmate prijatelje. Obenem pa ne vsebujejo glutena, barvil, konzervansov ipd., kar ohranja našega kosmatinca v najboljšem zdravju. Vse to in še več lahko dosežemo z izbiro hladno stiskane hrane za pse, ki je opremljena z beljakovinami, maščobami in drugimi elementi, ki jih naš kuža potrebuje. Ker je proces stiskanja opravljen brez procesiranja mesa in drugih živil, je hrana tudi izredno sveža in okusna.

Hladno stiskana hrana vsebuje surove sestavine

Izdelava hladno stiskane hrane za pse je dokaj preprosta. Pogoj je ta, da se uporabijo samo sveže sestavine, ki jim ni bila dodana kemija. Mesu, zelenjavi, sadju in drugim sestavinam se doda hladna voda. Nato pa se vse skuha pri nizkih temperaturah. S tem se ohrani hranilna vrednost hrane, saj je izguba mineralov in vitaminov minimalna. Obenem pa se uničijo vse škodljive bakterije pri procesu kuhanja. Nato pa se hrano stisne v željeno obliko, kot je pločevinka ali kaj drugega. 

Hladno stiskana hrana za pse - pašna govedina
Hladno stiskana hrana za pse brez gensko spremenjenih organizmov

Klasična hrana za domače živali se kuha pri izredno visokih temperaturah in pritiskih, kar jo skoraj popolnoma uniči. To povzroči, da se hrana tudi razširi, kar ji poveča volumen. Naši kužki pa jo težje prebavijo, saj je veliko trša od hladno stiskane vrste.

Kakovostna hrana za pasje mladiče je izredno pomembna

Vsi mali kužki potrebujejo veliko gibanja in kakovostno prehrano, da se pravilno razvijejo. Nekatere pasme so bolj občutljive od drugih, vendar vse potrebujejo hrano za pasje mladiče, ki je polna hranilnih snovi. Izbira hladno stiskane hrane bo zagotovila, da bo naš hišni ljubljenček razvil močne kosti, mišice, imunski sistem ipd.

Hrana za pasje mladiče
Hrana za pasje mladiče je izredno pomembna v obdobju rasti in razvoja mladiča

Razne raziskave so pokazale izredno zanimive rezultate, kar se tiče učinka naravne hrane na pse. Raziskovalci so prišli do zaključka, da so veliko bolj zdravi in se tudi bolj razvijejo, če uživajo čim bolj naravno meso ter druge dodatke.

Hladno stiskana hrana ohrani bogat okus

Psi nam ne znajo povedati, kako zelo uživajo v dobrem obroku. Njihove brbončice pa bodo oboževale bogat okus hladno stiskane hrane. Pri njeni pripravi se izgubi samo nekaj procentov njene vsebine. Tako vsi elementi hrane ohranijo svoj bogat in izvirni okus.

YouTube video
Video: Kaj je hladno stiskana hrana za pse?

Psi pa obožujejo okus divjačine, jagnjetine, purana, lososa, piščanca in drugega mesa. Velikokrat je tudi dodano sadje in zelenjava, kot so jabolka, buče, gozdne jagode, brokoli, repa ipd. Sadje je del naravne prehrane volkov, saj vsebuje proteine, minerale, vitamine, maščobe in druge koristne komponente za našega psa.

Prihranimo stroške z izbiro primerne hrane

Večina klasičnih pasjih konzerv nima visoke vsebine hranil. Lahko bi rekli, da je hrana dokaj prazna. Naš pas bo tako moral pojesti večje količine, da se bo nasitil. Ob tem pa bo zaužil tudi veliko kemije, ki lahko negativno vpliva na njegovo zdravstveno stanje v prihodnosti. Najbolje je, če kupujemo kakovostno hrano za pasje mladiče že na začetku življenja našega kosmatinca. Res je dražja od navadne, vendar veliko bolje nahrani našega psa. Tako mu lahko brez skrbi ponudimo manjše količine, kot bi mu jih sicer. Strokovnjaki ocenjujejo, da tako lahko prihranimo tudi do 30% konzerv ali briketov, če gledamo po volumnu. To ni izključna lastnost, ki jo ima hrana za pasje mladiče, ampak si jo delijo vse zvrsti.

Občutljivi psi zahtevajo skrbno izbrano hrano

Včasih se pač zgodi, da ima naš kuža občutljivo prebavo. Veliko ljudi naredi napako in vsak dan zamenja okus konzerve pri serviranju. To ni dobra odločitev, saj je najbolje, da se prebava kužka privadi na določene sestavine. Lahko jo sčasoma tudi zamenjamo, kar je načeloma dobra ideja, ni pa primerno, da to storimo vsak dan ali vsake nekaj dni. Pri uživanju hladno stiskane hrane za pse pa to ni tako pomembno. Seveda je dobro, če se držimo omenjenega pravila, vendar je omenjena prehrana veliko bolj prebavljiva.

Visoka prebavljivost je še posebej pomembna za starejše pse. Tako je idealno, če jim zagotovimo hladnost stiskano izvedbo konzerv in briketov. S tem jim bomo olajšali prebavo, povišali nivo energijo in tudi izločanje blata. 

Mlajši, starejši, občutljivi in drugi kužki lahko vsi pridobijo številne prednosti z izbiro hrane, ki je čim bolj podobna surovi. Tako je najlažje kupiti pasjo hrano v hladno stiskani obliki. Njihovo zdravje in kvaliteta življenja je močno odvisna od hrane, ki jo zaužijejo.

Drugo v isti kategoriji: