Nakup in prodaja srebra

Polski: Cecha probiercza srebra na spince do k...
(Photo credit: Wikipedia)

Srebro je dandanes še vedno izjemno podcenjeno v primerjavi z naložbenim zlatom, vendar strokovnjaki za plemenite kovine napovedujejo, da v prihodnosti temu ne bo več tako. Vsi se namreč strinjajo, da bodo cene srebra v prihodnosti izjemno porasle. Če lahko kaj povzamete iz stavka ‘zlato se kopiči, srebro se porablja’, vam je lahko jasno, da bo skozi čas postala to izjemno redka žlahtna kovina. Že sama poraba srebra za industrijo je vsako leto večja, zato je kar 96 odstotkov vsega srebra v izdelkih oziroma v neobnovljivih virih.

Investicija v srebro je torej izjemno smiselna še posebej sedaj, ko so se ljudje pričeli zavedati, da je srebro v pomanjkanju. To pomeni, da bo skozi desetletja srebro že izjemno redko in posledično tudi dragoceno. Naložba vanj je sedaj še posebej smiselna. Mnenje analitikov sega celo tako daleč, da naj bi srebro doseglo šest krat višjo donosnost od zlata, zato naj bi v prihodnjih letih cena za unčo narasla celo na 3000 oziroma 6000 dolarjev.

Srebro je svetovna konvertibilna valuta in je imelo najvišjo vrednost 31, 1035 g (1 troy unče) srebra je bila 52.50 $ in sicer 17.01.1980. Danes je razmerje nekoliko višje in je njegova vrednost nekje okoli 143 dolarjev. Cena srebra se skozi leta postopoma dviguje in je trenutno v 12 odstotni rasti. Kako bo v prihodnosti? Potrebno se je zavedati enega pravila – srebro je potrebno kupit, ko cene padajo in prodati takrat, ko cene rastejo. To pravilo vas bo vsekakor popeljalo v pravo naložbo.

Trenutno za gram srebra plačate 24, 62 evra, medtem, ko ste morali leta 1985 za gram srebra odšteti le 8 evrov. Cene torej močno rastejo in v prihodnosti bodo ‘poskočile’. Torej, zaupajte analitikom in kupite srebro sedaj, ko ga je še nekaj v obtoku. V prihodnosti bo srebro postalo prava redkost, zato je potrebno premoženje zavarovati v srebru že sedaj.

Enhanced by Zemanta

Drugo v isti kategoriji: