Kuhinje po meri

Complete Freestanding Chalon Kitchen
(Photo credit: ChalonHandmade)

Kuhinje po meri se vse bolj uveljavljajo tudi pri nas. Nekoliko zato, ker imamo pri njih vpliv na materiale in s tem na samo ceno, nekoliko pa tudi zato, ker lahko z njimi najbolje izkoristimo dani prostor oziroma zato, ker so prilagojene našim posebnim željam.

Razlogi za nakup kuhinje po meri

Prvi razlog je gotovo cena. Medtem, ko imajo kuhinje iz množične proizvodnje ceno takšno, kot pač je, je možno pri kuhinji po meri pri kuhinji enakega videza dejansko izbirati med različnimi cenovnimi razredi. Na ceno kuhinje po meri namreč vpliva tako izbira osnovnega materiala kot tudi malenkosti, na katere običajno niti pomislimo ne – na primer vodil za predale.

Drugi razlog so lastnosti prostora za kuhinjo. Marsikdo živi v mansardnem stanovanju, kateremu je treba elemente kuhinje seveda precej prilagoditi. Pri prenovah kuhinje se pogosto tudi zgodi, da ne želimo prestavljati napeljav za vodo, elektriko in plin ter odtokov – in tudi v tem primeru je kuhinje iz množične proizvodnje težko prilagajati obstoječemu stanju prostora.

Tisto, kar bi moralo biti najpogostejši razlog za odločitev za nakup kuhinje po meri, pa je zagotovo prilagodljivost. Če vas v trgovini s pohištvom razjezijo, ker vam povedo, da se nekaj ne da ali pač ni na voljo, pri kuhinji po meri teh težav ni. Možno je vse, če to le dopuščajo izbrani materiali in varnost.

Kje povprašati za izdelavo kuhinje po meri?

Prva referenca za kakovostnega proizvajalca so gotovo vaši prijatelji in znanci, druga pa splet. Na spletu boste našli precejšnje število ponudnikov, in povpraševanje velja dejansko nasloviti na tiste, o katerih na spletu ne najdete (upravičenih) slabih mnenj. Pri tem se zavedajte, da največji proizvajalci niso vedno tudi najboljši, oziroma, da boste pri manj znanem proizvajalcu morda dobili bolj ugodno ceno, pa še na vrsto za izdelavo boste morda prišli prej.

O čem se pozanimati?

Če želite od več ponudnikov dobiti primerljive ponudbe, morate nanje nasloviti kar nekaj vprašanj:
– Kakšne so povprečne cene kuhinje po meri na meter? V kakšnem cenovnem okvirju se gibajo?
– Kakšne osnovne materiale uporabljajo? Kakšna je njihova cena?
– Kakšne »dodatke« ponujajo? Kakšne so povprečne cene »dodatkov«? (Na primer vodil, ročajev, vgrajene razsvetljave, izvlečnih košar …)
– V kolikšnem času si lahko pridejo ogledati vaš prostor in opraviti meritve?
– V kolikšnem času vam pripravijo izris?
– Kako dolgo traja, da kuhinjo izdelajo in zmontirajo? Kolikšne so čakalne dobe?
– Kakšni so pogoji plačila? Kolikšno predplačilo je potrebno ob naročilu? Nudijo obročno odplačevanje? Je v ceno zajeta tudi izmera, izris, dostava in montaža?
– Vam poleg montaže lesenih delov lahko ponudijo tudi montažo bele tehnike in pomivalnega korita in pip?

Enhanced by Zemanta

Drugo v isti kategoriji: