kamen

Kamen v stanovanju

kamen
Videz stanovanja je v prvi vrsti odvisen od materialov, ki jih uporabimo pri tako imenovanih zaključnih delih v zadnjih fazah gradnje, šele nato od opreme. Materiale velja zato izbrati z mislijo na kakovost in predvsem dolgo obstojnost, za prijetno bivanje pa je nujno tudi enostavno čiščenje.
Vse pogostejša izbira pri tako imenovanih zaključnih delih je naravni kamen (vrste kamna). Kamnoseštvo, ki se specializira za kamnite ploskve, vam lahko pomaga pri izbiri kamna, ki ga boste uporabili za tlake oziroma talne obloge v stanovanju, prav tako pa tudi za obloge sten. Odkar se kamen obdeluje strojno in je možna tudi priprava lepljenih kamnitih plošč, se namreč marsikdo odloči, da bo v zanimiv mozaik kamnov oblekel tudi posamezne stene v svojem domu, s tem pa dosegel hkrati naraven, moderen in razkošen videz.
Kamen lahko uporabite za notranje in tudi zunanje površine, torej lahko kamnosek iz njega izdela stopnice, elemente ograj (stebričke), zunanje stebre namenjene okrasu ali podpori dela hiše (torej za potrebe statike), okenske police, okvire oken in vrat …
Kamen se poleg talnih in stenskih oblog pogosto uporablja tudi za posamezne elemente v kopalnici in kuhinji. Kamnosek vam lahko pri tem svetuje uporabo naravnega ali tehničnega kamna – odvisno na vaše želje in potrebe. Tako se lahko odločite za kamnite pulte v kuhinji, za kamnit pult z umivalnikom v kopalnici, za kamnito kopalno kad in podobno.
Vse več ljudi se odloča za kamen tudi v primeru, da imajo v svojem stanovanju kamin. Kamini so zaradi dejstva, da ima Slovenija veliko gozdov, vse bolj priljubljen način ogrevanja v zimskih mesecih, vendar imajo poleg te praktične tudi estetsko funkcijo. Kaminski vložek, obzidan s kamnom, hitro pritegne poglede in vzbuja v nas občutek domačnosti.
Sodobno kamnoseštvo ponuja na področju uporabe kamna v stanovanju veliko možnosti, in če vam je kamen kot obstojen, prijeten in naraven material pri srcu, bo zagotovo najbolje, da se obrnete na kamnoseka, ter ga povprašate o ponudbi, ki je na voljo – morda boste presenečeni, v kaj vse se lahko spremeni kamen.

Drugo v isti kategoriji: