Z masažo proti mišičnim krčem in bolečinam v hrbtenici

Obstajajo različne vrste masažnih tehnik, vendar se najpogosteje Slovenci odpravljamo na tri vrste masaž in sicer klasično, športno in tajsko. Vsaka vrsta je prilagojena vsakemu posamezniku, njegovemu pragu bolečine in splošnemu zdravstvenemu stanju. Za nešportnike je najbolj priporočljiva klasična masaža celega telesa. Tekom nje maser uporablja tehnike, kot so glajenje, utiranje, mehčanje, stiskanje in podobno. Z naštetimi tehnikami se izboljša cirkulacija krvi, prepreči se nastanek zatrdlin in vozlov, izboljšuje se prožnost mišic in posledično se dviguje tudi naše splošno razpoloženje.

Nega celega telesa

Klasične masaže Maribor vključujejo masažo hrbta, vratu, spodnjih in zgornjih okončin, podplatov, dlani in prsnega koša. Strokovni prijemi s strani maserja so neboleči, sproščujoči in delujejo globinsko. Dokazano je, da ta vrsta nege telesa prinaša pozitivne učinke ne samo na telo kot tako, temveč tudi na našo psihološko stanje. Med celotnim postopkom smo namreč popolnoma osredotočeni na maserja in njegove prijeme. Na ta način pozabimo na vsakodnevni stres in se prepustimo trenutku. Popolna sprostitev prinaša tudi najboljše rezultate.

YouTube video

Šest razlogov za in nobenega proti masaži

Negativne posledice te vrste sprostitve niso zabeležene. Zabeleženih pa je najmanj šest glavnih razlogov v prid seansi. Slednja vpliva na izboljšanje krvnega in limfnega toka, odpravlja mišične krče in bolečine, odstranjuje občutek utrujenosti, odpravlja napetost in zakrčenost mišic, razstrupljuje telo, zmanjšuje hitrost staranja telesa in utrjuje hrbtenico. Maser tudi reprogramira delovanje mišic ter jih usmerja proti samozdravljenju in sprostitvi. Masaže Maribor so tako vsestranski postopek za popolno odpravo posledic vpliva stresa na vaše telo.

 

Izboljšanje presnove in polepšanje kože

Zaradi povečanja obtoka krvi, se izboljšata tudi presnova in prebava. Večkratni obisk maserja vpliva tudi na odpravo podkožnega maščevja in na delovanje lojnic. Izboljšana presnova odpravlja tudi nepravilnosti na koži. Vzpostavlja tudi normalno delovanje lojnic in znojnic, s čimer koža pridobi ponovno zdrav in rahlo rožnat lesk. Zmehčano podkožno tkivo postane bolj gibljivo in manj statično, kar vpliva tudi na zmanjšanje brazgotinjenja kože.

Drugo v isti kategoriji: