Najboljše pajkice za tek

Med tekom moramo imeti čim bolj preprosto in učinkovito opravo. Temu je tako, ker je želimo, da nas nič ne moti. Obenem pa se mora naše telo brez težav premikati. Naša oblačila nam ne smejo povzročati utrujenosti med tekom. Športne pajkice so idealna rešitev, saj nam omogočajo najboljšo zmogljivost in udobnost med športno aktivnostjo. Delujejo kot druga koža in nas ne ovirajo, ko se hitro premikamo in tečemo. Dejstvo pa je, da ko bomo našli prave tekaške pajkice, si ne bomo želeli teči v nič drugem.

Udobnost pajkic je pomembna

Pajkice za tek so narejene tako, da sledijo nožnim mišicam in se prilagajo telesu, ko se premika. Slabše izvedbe, ki nimajo vgrajene te tehnologije, nam lahko povzročijo razdražljivost kože. Priporočamo, da si izberemo pajkice, ki:

  • So narejene tako, da jih lahko udobno nosimo
  • Podpirajo naše mišice med premikanjem
  • Nam ne drgnejo kože in povzročajo vnetja med tekom

Športne pajkice so narejene, da se tesno prilagajajo, vendar ne omejujejo pretoka krvi. Poznamo pa tudi kompresijske pajkice, ki delujejo kot druga koža, ampak morajo biti tudi udobne in nam omogočati, da se svobodno premikamo.

Primerna velikost pajkic za šport

Vse športne pajkice niso enake. Prva stvar, ki jo lahko opazimo je dolžina. Pomembno je, da si izberemo primerno dolžino, saj nam prekratke ali predolge pajkice za tek lahko povzročijo veliko neudobja med športno aktivnostjo.

Če tečemo pozimi, se moramo prepričati, da ne nosimo prekratkih pajkic, saj lahko dobimo ozebline. Težavo lahko rešimo z primernimi nogavicami, ki nam zaščitijo kožo in preprečijo poškodbe zaradi mrzlega vremena.

Vidljivost oblačila med tekom

Če tečemo v bolj poznih urah dneva, potrebujemo način, da nas ljudje opazijo. Nekatera športna oblačila imajo že vgrajene odsevne površine. Priporočamo, da se pred tekom poskrbimo, da smo vidni prometu in sprehajalcem. To je posebej pomembno, če tečemo ponoči v gosto naseljenem območju, kjer je veliko prometa.

Lahko nosimo odsevni jopič in drugo športno opremo, ki bo opozorila mimoidoče sprehajalce in promet na našo prisotnost. Kupimo lahko tudi taktične športne pajkice, ki so narejena točno za ta namen –, da opozorimo nase na večje razdalje. To bo pomagalo voznikom, kolesarjem in sprehajalcem, da nas že na daleč opazijo in nam dajo dovolj prostora za prehod.

Drugo v isti kategoriji: