Yamaha je znana po svoji tehnologiji dinamičnega vzorčenja

Tipke pri digitalnem klavirju Yamaha P45 so realistično obtežene. V višjih notah so tipke lažje, medtem ko so v spodnjih notah tipke težje. To omogoča lažje igranje, tudi če zamenjate digitalni P45 za pravi akustični klavir. Prav tako so premazane, kar bo preprečilo nevarnosti zdrsa, tudi če igrate dlje. Tipke tudi izgledajo lepo . Na voljo so štiri nastavitve za občutljivost tipk. S tem lahko občutljivost prilagodite svojim željam.

Zvok

Kot proizvajalec instrumentov je Yamaha znana po svoji tehnologiji dinamičnega vzorčenja AWM. S to funkcijo posnema visokokakovosten zvok akustičnega instrumenta. Stereo zvok iz P45 je popolnoma enak zvoku koncertnega klavirja.

YouTube video

V primerjavi s svojimi predhodniki ima P45 64-notno polifonijo. Zaradi tega lahko ta novejši model hrani v spominu dvakrat več not. Najboljši del? Klaviatura z 64-notno polifonijo je dovolj za igranje zapletenih klasičnih skladb.

Vgrajeni zvočniki

Yamaha P45 ima dva vgrajena zvočnika s premerom 12 cm. Zvoki, ki jih proizvajajo, so dovolj glasni za vadbo v majhni sobi ali nastopanje pred nekaj ljudmi. Če nameravate predvajati v živo skupaj z drugimi instrumenti, priporočamo uporabo zunanjega ojačevalca. Zvok je lahko malo šibek za takšne priložnosti.

Kakovost zvoka prek vgrajenih zvočnikov je prav tako dobra. To je še posebej presenetljivo glede na velikost instrumenta. Čeprav je majhen, zvok ostaja jasen in ne morete slišati nobenega izkrivljanja zvoka, tudi če glasnost nastavite na maksimum.

Dual način

Predstavljajte si, da lahko zraven klavirja predvajate še en zvok instrumenta, s katerim lahko ekperimentirate. Prav tako lahko nastavite ravnovesje zvokov med instrumenti. Še ena zabavna funkcija je, da lahko klaviaturo razdelite na dva dela. To pomeni, da lahko na eni klaviaturi igrate z drugo osebo.

Drugo v isti kategoriji: