Izdelava spletnih trgovin

Ste kdaj pomislili na to, da bi se ukvarjali s prodajo preko spleta? Če se že sicer ukvarjate s trgovsko dejavnostjo je to lahko dobra razširitev vašega poslovanja in možnost, da si pridobite še več strank, če v tem poslu doslej še niste bili, pa je spletna trgovina ena najboljših možnosti, da pričnete, saj so stroški poslovanja precej nižji kot odprtje dejanske fizične prodajalne.
Izdelava spletnih trgovin seveda ni nekaj, kar vam lahko omogoči kar vsakdo, ki se nekoliko bolj spozna na računalništvo in splet. Potrebno je najeti pravega strokovnjaka oziroma podjetje, ki mu izdelava spletnih trgovin ni nekaj novega, temveč ima s postavitvijo dejansko dovolj izkušenj. Tako vam bo lahko pomagal pri marsikateri pomembni odločitvi, od katere je odvisna tako vaša prodaja kor način poslovanja – če je trgovina dobro zastavljena se lahko namreč tudi »birokratski«del posla povsem poenostavi.
Izdelava spletnih trgovin zahteva že v samem startu kar nekaj pomembnih odločitev. In seveda prva od njih ni sam dizajn, saj oblikovanje še zdaleč ni tako pomembno kot tisto, kar se skriva v njegovem ozadju. Res je, da je treba poskrbeti za prijeten videz spletnih strani s s trgovino, a predvsem je treba pomisliti na različne module, ki nudijo vašim uporabnikom dober nabor možnosti uporabe trgovine in s tem čim lažje nakupovanje, vam pa omogočajo čim boljšo hkratno promocijo izdelkov v trgovini.

spletna-trgovina

Če se torej odločate za spletno trgovino se, še preden izdelava dejansko steče, posvetujte s svojim mojstrom o tem, kakšna trgovina je za vas najbolj primerna. Izdelava spletnih trgovin v večini CMSjev namreč res omogoča, da se stvari naknadno spreminjajo in izboljšujejo, a treba ježe startati tako, da so stvari urejene najbolj optimalno.

YouTube video

Razmislite, kako boste znotraj trgovine razvrščali proizvode, kako boste poskrbeli za njihovo primerjavo in predstavitev, kako boste skrbeli za povratne informacije od kupcev, kako boste potencialne stranke obveščali o novostih, kako in na kakšen način boste uvajali akcijsko prodajo, popuste in nenazadnje razne promocijske igre, kako bo vaša spletna trgovina povezana z vašim računovodskim programom, kako se bo ujemala z družabnimi omrežji, kakšni bodo pogoji plačevanja, kako bo poskrbljeno za optimizacijo, kje bo vaša spletna prodajalna gostovala na strežniku in podobno.

Izdelava spletnih trgovin je zagotovo nekaj, kar gre zaupati le najboljšim – saj veste, sama trgovina vam nenazadnje ne bo prav nič koristila, če ne bo hkrati poskrbljeno, da je v njej dovolj prometa.

 

Drugo v isti kategoriji: