Komu naj se zaupa izdelava spletnih trgovin?

Imate žilico za prodajo in bi se želeli tudi sami lotiti prodaje na spletu? Potrebna je torej izdelava spletnih trgovin, ki vam jo ponujajo tako rekoč na vsakem koraku, vendar pa je treba pri tem vedeti, kaj potrebujete, kdo vam to lahko zagotovi, in za koliko denarja. Če bi hoteli odpreti običajno, fizično trgovino, bi delo gotovo zaupali gradbenemu podjetju, ki bi vam sezidal trgovino, pri tem pa bi imeli zahteve tako glede financ kot glede same arhitekture, videza in materialov. In pri izdelavo e-trgovine velja enako – tudi tu morate najeto »graditelja«, ki vam bo ponudil odličen material, dobre načrte in oblikovanje, pa še marsikaj drugega: trgovina mora imeti tudi dober dostop, biti varna, prijazna in tako naprej.

Kako vedeti, kdo je dober?

Kakovostna izdelava spletnih trgovin zahteva dobre mojstre. Koga izbrati? Tudi tu velja enako kot pri fizični gradnji trgovine. To pomeni, da se ne zanašamo na besede in ne izbiramo glede na najnižjo ponujeno ceno,sicer lahko dobimo trgovino, grajeno iz slame, namesto trgovino, zidano iz močnih opek. Najpomembnejše so vsekakor reference. Ko boste iskali ponudnike med podjetji, katerih dejavnost je izdelava spletnih trgovin, preverite, katere prodajalne so doslej že izdelali.

Najbolje je, da jih nekaj obiščete in se v njih nekoliko poigrate, jih preizkusite – tako boste hitro dobili občutek glede tega, kaj si sami v svoji e-prodajalni želite in kaj ne, kaj je tisto, kar bi lahko bila vaša prednost, katere stvari vas pri delovanju posameznih prodajaln na spletu najbolj motijo. Svoje želje in zahteve skupaj z osnovnimi podatki o želeni internetni trgovini nato posredujte ponudnikom izdelave, ki vam bodo pripravili ponudbe, hkrati pa vam posredovali še kakšen dodaten predlog.

Kaj vse potrebujete?

Izdelava spletnih trgovin ni zgolj postavitev strani za prodajalno. Za programiranje in oblikovanje bodo pri izvajalcu kar hitro poskrbeli, vi pa morate pripraviti še marsikaj drugega. Na primer fotografije izdelkov in njihove opise – in same izdelke je seveda potrebno imeti pred pričetkom prodaje na zalogi! Dogovoriti se morate glede načinov plačila, glede dostave in tako naprej, poskrbeti morate za davčno blagajno …

YouTube video

Dela je vsekakor več, kot se zdi na prvi pogled. In da nebo postavljena in plačana spletna trgovina »stala«, ne da bi obratovala, pričnite z vsemi pripravami raje že preden se prične sama izdelava spletnih trgovin. Saj veste, čas je denar …

Drugo v isti kategoriji: