Izdelava internetnih trgovin nasveti za ucinkovito izdelavo del. 2

V nadaljevanju vam bom opisal nekaj nasvetov s katerimi si boste zagotovili, da bo vaša izdelava internetne trgovine dobila nov navdih, nov nauk s katerimi boste zadovoljili sebe, vaše stranke in obiskovalce oziroma iskalce spletnih strani. Izdelava spletnih strani naj v končni fazi tudi vsebuje pregled vseh internih ali zunanjih povezav na vaši spletni strani. Ta pregled je lahko izveden na nacin, da vse povezave kliknete ali pa, da spletno stran postavite na začasni streznik in z uporabo določenih orodji olajšate zadevo.

Izdelava spletnih strani za vse brskalnike

Najpomembnejse je, to da pri izdelavi spletnih strani podpira oziroma omogocate ogled spletne strani v vseh popularnih brskalnikih, kateri so Firefox, Safari, Chrome, Opera, IE7+. Ker zivimo v naprednem svetu vam svetujem, da ce stranka od vas ne zahteva podpore za IE6, je sami tudi ne izvajate, ker moramo mi, izdelovalci spletnih strani poskrbeti, da IE6 enkrat za vselej zbledi v svoji blesceci zgodovini. Najvecje probleme pri podpori »cross browser« povzroca ravno Internet Explorer, zato ne pozabite pregledati spletno stran ravno v njemu, ker obstaja 98%, da bo potrebno nekaj popraviti, dodelati za njega. V kolikor imate potrebe pri izdelavi spletne strani, da podprete IE6, potem imamo majhen a koristen nasvet za vas. V kolikor boste pri razredih (class) ali id-jih v css-ju imeli npr. margin-left: 20px; in ce bo doticni razrez v IE6 delal probleme, potem samo v css-ju kateri je uporabljen samo za IE6, zmanjsajte margin-left za polovico in »vola«.

Berljiva pisava

Ne sprasujte me kolikokrat sem ze odsel iz spletne strani, katera je imela pisavo Comic Sans in barvo roza ali zivo zeleno. Samo s pogledom na spletno stran, katera ima take lastnosti pisave, ne predstavlja profesionalno in moderno izdelavo spletne strani. Ne uporabljajte Comic Sans ali druge pisave, katere jih drugi brskalniki ne podpirajo. Uporabljajte »safe web fonts«, katere so dostopne na vsakem racunalniku. Ce uporabljate Cufon, potem se prepricajte, da vsebuje sumnike (ce jih potrebujete) in da lastnik pisave dovoljuje uporabo v takih namenih.

Zmanjsajte uporabo slik

Verjamem, da je dostikrat preprosta izdelava internetnih trgovin (http://www.perunpro.si/index/izdelava-spletne-trgovine) oziroma grafične podobe najbolj ucinkovit nastop na spletu. Drzite se principa: preprostost in uporabnost oziroma preprostost in ucinkovitost. Ne dusite izdelave spletnih strani z velikimi, nepotrebnimi slikami, katere imajo slab vpliv na nalaganje spletne strani. Ozadja in prelive ozadja izdelujte tako da izdelate samo vzorec, katerega lahko ponavljate po x ali y osi. Uporabljajte metodo »css sprites« s katero boste veliko pridobili na hitrosti spletne strani. V mislih pa imejte, da obiskovalce veliko bolj zanima vasa vsebina kot pa graficna podoba spletne strani.

Uporaba pravilnega presledka pri izdelavi internetnih trgovin

Kot smo ze omenil, ne poizkusajte nasiciti vaso spletno stran z slikami, nepravilno kombinacijo barv in pisav. Uporabite princip: preprosto a ucinkovito z zmanjsanjem uporabe slik in s povecanjem prostora med vsebino oziroma informacijam. Presledek daje obcutek, da spletna stran ni nasicena z vsebino in daje preglednost vsebine.

Oglejte si kako poteka izdelava spletnih trgovin.

 

Drugo v isti kategoriji: