Kako na hitro postati mojstrica za konturiranje

Največji umetniki ličenja pri svojem delu uporabljajo nešteto sredstev za lepšanje obraza in drugih bolj izpostavljenih delov telesa. A neredko kdo med vami se prav tako lahko pohvali z dobrim znanjem o make upu. Uporaba kakovostnih izdelkov še ni vse, saj jih je treba znati primerno nanašati. Obstaja kar nekaj dobrih napotkov, kako določeno vrsto ličila nanašamo na obraz, dekolte in še kam drugam.

Konturiranje
Izraz konturiranje v resnici pomeni na določen način poudariti določene dele obraza, vratu in morda tudi dekolteja.

V zadnjih letih se je z rdečih preprog v kozmetične salone in ne nazadnje tudi v naše domove naselila prav posebna metoda ličenja – konturiranje. Če sledite tovrstnim trendom, postopek zagotovo dobro poznate ali ga morda celo vsak dan pridno prakticirate.

Oblikovanje kontur za posebne priložnosti ali za vsak dan

Izraz konturiranje v resnici pomeni na določen način poudariti določene dele obraza, vratu in morda tudi dekolteja. Nekateri za to metodo uporabljajo še izraze, kot so na primer contouring, konture. A ne glede na to, kako postopek ličenja oziroma poudarjanja poimenujemo, gre torej za eno in isto zadevo.

Konturiranje je neredko uporabljeno v posebne namene. Veliko predstavnic ženskega spola na svoj obraz nanese konture, ko je pred njo kakšen prav poseben dogodek. Konture jo namreč povsem predrugačijo, naredijo še lepšo, mlajšo in ne nazadnje tudi privlačnejšo. A konturiranje ni namenjeno zgolj za posebne trenutke. Nekatere ženske tovrstni postopek opravljajo sleherno jutro. A postati velika mojstrica kontur zagotovo ni mačji kašelj. Postopek je treba namreč precej dobro preštudirati.

Uporaba temnejšega odtenka pri konturiranju

Na splošno se pri konturiranju uporablja temnejši in svetlejši osvetljevalec. Linije pod ličnico, področje, ki se stika z lasiščem, linijo čeljusti, robove nosu vse do kotičkov ter manjši del pod brado in vzdolž vratu se praviloma poudari s temnejšo barvo.

YouTube video

Svetlejši odtenek je treba praviloma nanašati pod očmi, na sredino čela, sredino brade in nosu.

Nakup izdelkov za konture

Konturiranje bo še toliko uspešnejše, če boste torej dobro preštudirali postopek ter uporabljali primerne izdelke oziroma ličila.

Kakovostni in cenovno dostopni izdelki za konturiranje so vam na voljo v spletni prodajalni PinkPanda. Na istem mestu vas čaka še gora druge ponudbe, povezane z ličenjem. Vsi izdelki za make up so dobro preverjeni in povsem varni tako za vaše zdravje kot tudi okolje.

Preberite si še naslednji članek: Poletna kolekcija ličil – izberite Lovely

Drugo v isti kategoriji: