Učinkovita nega kože in obraza

Med nujne izdelke za nego kože in obraza sodijo tudi različne maske, pilingi ter še druga podobna sredstva. In čeprav smo kupili povsem primerno masko za svoj obraz in najbolj kakovostno med vsemi, jo je treba za najboljši učinek znati tudi ustrezno uporabljati.

Maske in pilingi sodijo med nujna sredstva za nego kože in obraza.

Izbira maske in pilinga za obraz in telo

Pri nakupu maske za obraz ali kakšen drug del telesa je v prvi vrsti pomembno, kakšen je vaš tip kože. Imate mastno, suho ali polmastno kožo? A še preden izbrano masko nanesete na obraz, ga je treba temeljito očistiti. Pri tem vam lahko pomaga kakovosten piling. Z njim boste lahko na hiter ter preprost način odstranili prav vse odmrle celice. Vaša koža bo po uporabi precej bolj mehka, voljna, videti pa bo vsaj nekaj let mlajše.

Zakaj je koristno uporabljati tonik za obraz

Tonik za obraz bi moral biti v resnici del vaše vsakodnevne nege. Predstavlja namreč zelo pomemben korak pri negi kože oziroma obraza. Uporablja se po čiščenju ter pred samim nanosom kreme.

https://www.youtube.com/watch?v=eoqQABCHWgU

Tonik s kože lahko odstrani prav vse, kar je na njem ostalo po samem umivanju, na primer vodni kamen, odmrle celice, nečistoče, odvečne maščobe, ostanke ličil. Ne glede na omenjeno, pa se tonik za obraz ne sme zamenjati za običajno čistilno sredstvo. Potrebno ga je namreč razumeti kot dodana vrednost našemu lepotnemu ritualu.

Z uporabo tonika do želenega učinka

Dejstvo je, da brez tonika in kreme ne boste dosegli želenega učinka na svojem obrazu. Tonik za obraz nam služi tudi kot esencija in nosilec kreme oziroma emulzije. Zaradi uporabe tonika je naša koža vlažna, zato se krema precej bolje vpije v kožo, s tem pa tudi opravlja svojo funkcijo.

Drugo v isti kategoriji: