Krema za nego tatujev poskrbi za izjemno elastičnost kraste

Krema za sveže in trajne barve tatuja

Tetovaža je vsekakor v prvi vrsti precej priljubljen modni dodatek. A v času celjenja, tatu velja bolj za rano kot kar koli drugega. Ravno zato je treba v tem času za tatu še toliko bolje poskrbeti. S tem se izognemo infekciji ter poskrbimo tudi zato, da barve tetovaže ostanejo sveže in trajne. Odlična rešitev je kakovostna krema za nego tatujev.

Strokovnjaki menijo, da je pravilna nega tetovaže kar 70 % vsega dela. Ko imate na določenem predelu telesa še svež tatu, mu morate posvečati posebno pozornost. Celjenje tatuja traja od do tri tedne. V tem času se je treba na veliko izogibati sončnim žarkom, slani vodi in ne nazadnje še savni.

Celjenje in luščenje tatuja

V začetni fazi tatuja oziroma v času celjenja je treba paziti tudi na to, da se pri športnih aktivnostih ne potimo preveč. Razbolelega dela s tatujem ne smemo preveč obremenjevati. Morda je celo bolje, da z določenimi aktivnostmi za določen čas prekinemo. Tatu v času celjenja umivamo s toplo vodo in milom ter ga nežno osušimo z brisačo.

Kakovostna krema za nego tatujev
Učinkovita krema za nego tatujev

Še zlasti pozorni moramo biti tedaj, ko se tatu prične luščiti. Krast nikakor ne smemo odstranjevati na silo. Počakati je treba, da odpadejo same. Krema za nego tatujev mora v tem času biti uporabljena dvakrat do trikrat na dan. Nega s kakovostno kremo je obvezna vsaj v prvih sedmih dnevnih.

Elastičnost kraste s pomočjo dobre kreme za tatu

Kakovostna krema za nego tatujev je še toliko bolj priporočljiva, ker tetovirano kožo nahranimo s potrebnimi snovmi, na primer z esencialnimi maščobami.

YouTube video

Obenem krema za nego tatujev poskrbi za izjemno elastičnost kraste. Brez redne nege bi krasta prehitro odpadla. Posledično bi se pigment veliko težje oprijel in intenzivnost obarvanosti bi v trenutku upadla.

Nakup kreme za nego tatujev v spletni prodajalni

Čeprav na izdelku piše, da je krema za nego tatujev, se z nakupom kreme ne prenaglite. Najprej preverite, kaj krema sploh vsebuje. Posebno pozornost namenite tudi proizvajalcu. Od njega je namreč v veliki meri odvisno, ali bo krema za nego tatujev res tako učinkovala, kot vam je bilo obljubljeno.

Veliko kakovostne izbire v povezavi z izdelki za nego tatujev vam je na voljo tudi v spletnih prodajalnah.

Drugo v isti kategoriji: