Moške in ženske zapestne ure v več različicah

Čeprav so ročne ure manjši pripomočki, pa pred nakupom dobro razmislimo, kakšno uro bomo nosili na zapestju. Ne nazadnje je pomembno tudi to, kakšno je drobovje pod kazalcem oziroma zaslonom ročne ure. Ročne ure na splošno lahko delimo na elektronske in mehanske. Ne glede na to, za kakšno vrsto se boste odločili, ima velikost zapestja kupca pomembno vlogo pri izbiri prave ženske ali moške ročne ure.

Velikost zapestja pri izbiri zapestne ure

Pri izbiri ženske, otroške ali moške ročne ure je ne nazadnje izjemo pomembna tudi velikost zapestja. Velikost zapestja se vam pred nakupom zapestne ure splača izmeriti, če boste izdelek kupovali preko spleta. Vzemite trak papirja oziroma prožen merilni trak. Ovijte si ga okoli roke. Vzemite pisalo in označite primerno končno točko.

Moška ročna ura
Velikost zapestja se vam pred nakupom zapestne ure splača izmeriti, če boste izdelek kupovali preko spleta.

Pri izbiri ročne ure imajo poleg velikosti zapestja pomembnejšo vlogo še premer in debelina ohišja, širina in material traku. Če je vaše zapestje tanko oziroma vitko, izberite uro z majhnim premerom in tanjšim pasom. Če pa je vaše zapestje debelo, je bolje izbrati uro z večjim ohišjem ter širšim pasom. Pri izbiri zapestne ure vas nato čaka vsaj še ena od pomembnejših odločitev. Na trgu namreč lahko izbirate med zapestnimi urami v več različicah. Tako ženska kot moška ročna ura se vam ponuja v navadni zasnovi, športni in ne nazadnje še pametni različici.

YouTube video

Nakupovanje primerne zapestne ure za predstavnice nežnejšega spola

Ženskam je v primerjavi z moškimi veliko pomembneje, da ura izgleda privlačno in da se dobro ujamejo tudi z njihovimi kosi oblačil. Pri nakupovanju ženske ročne ure za nekatere predstavnice nežnejšega spola pa ni pomemben samo izgled in ujemanje s slogom oblačenja, temveč tudi funkcije. To zlasti velja za ženske, ki so športno aktivnejše. A najpomembneje je, da je ženska ročna ura izbrana tako, da popolnoma služi svojemu namenu.

Drugo v isti kategoriji: