Pisane otroške čelade

Le komu varnost njegovega otroka ni najpomembnejša? Vsakdo si želi, da bi bil otrok zdrav, in se boji, da bi se kakorkoli poškodoval. Praske in kraste so sicer del vsakega otroštva in prav je tako, hujše poškodbe pa so tiste, kar s skrbjo za varnost želimo starši vedno preprečiti. Za to poskrbijo tudi otroške čelade, ki se jih uporablja za to, da se zaščiti glavo, oziroma za to, da ne pride do njenih poškodb, ki lahko prinesejo hude posledice.

Čelade, ki jih otroci radi nosijo

Nekoč so bile otroške čelade neudobne in noben otrok jih ni maral nositi, ampak jih je nosil samo zato, ker so tako od njega zahtevali starši. Danes pa je popolnoma drugače. Tisti, ki ima najboljšo čelado, je med otroki največji frajer, saj se da dobiti čudovite in pisane otroške čelade različnih barv, ki jih otroci radi popestrijo še z različnimi nalepkami. Sodobne čelade pa niso le veliko lepše in bolj udobne, temveč tudi veliko bolj varne.

mali-rdeci-skiro-3

Čelade naj otroci nosijo vedno, ko obstaja nevarnost, da si lahko poškodujejo glavo oziroma da lahko padejo na trdo podlago. To pomeni, da je dobro otroka že od malih nog navajati na to, da ima na glavi čelado, pri naslednjih dejavnostih:

  • vožnji s kolesom, četudi le na otroškem sedežu,
  • vožnji s skirojem,
  • vožnji z rolerji,
  • rolkanju oziroma skejtanju,
  • bordanju ali smučanju,
  • plezanju,
  • vseh ostalih podobnih športih, kjer obstaja nevarnost padca.

Kako navaditi otroka na čelado?

Otroci radi posnemajo druge otroke – če bodo videli, da tudi drugi otroci v soseščini ali vrtcu nosijo lepe otroške čelade, jih bodo hoteli imeti tudi oni. Še bolje pa je, če jih že od malega navajate, da ni kolesarjenja in drugih športov brez čelade. Kmalu se bo otroku njena uporaba zdela popolnoma samoumevna in vas bo začel opozarjati na to, da jo potrebuje, če jo mu boste slučajno pozabili nadeti.

YouTube video

Ni treba, da otroku razlagate, da je čelada nujna za varnost, predstavite mu jo kot običajen del športne opreme. Ko je že malo večji, pa mu pustite, da si čelado izbere sam ali pa da si jo sam polepša z nalepkami oziroma kako drugače. Vi poskrbite le za to, da bo izbral kakovostno čelado, ki ne bo le lepa, ampak tudi varna.

Drugo v isti kategoriji: