Ženske lasulje

Kvalitetne lasulje iz sintetičnih las

Nove lasulje iz sintetičnih las so vizualno popolnoma podobne vašim naravnim lasem. Največji prednosti sintetičnih las sta cenovna dostopnost in razpoložljivost v različnih dolžinah, barvah in oblikovnih stilih. Zaradi cenovne ugodnosti večina uporabnikov raje kupi več različnih lasulj iz sintetičnih las v različnih stilih. Na ta način prihranijo veliko časa za oblikovanje pričeske.

Oblikovanje pričeske sintetične lasulje

Vsako lasuljo je možno malce prilagoditi. V kolikor ne želite zapravljati časa z oblikovanjem zapletenih pričesk, lahko kupite lasne vložke v različnih barvah in stilih ter jih menjate po potrebi. Pomembno pa je, da preden si ga namestite na glavo, lasni vložek postavite na lutko in nežno razčešete lase.

Kvalitetne lasulje
Lasulje za različne priložnosti

Tako ne bo prišlo do kasnejših težav pri razčesavanju vozlov na umetnih laseh. Sintetične lasulje se ne razčesava z glavnikom, temveč s pomočjo dratene krtače. Sintetične lase češite od konjic proti lasišču, saj tako lasje kar zasijejo.

Za oblikovanje lasulje ne uporabljajte sprejev ali gelov

Za oblikovanje pričeske ne uporabljajte lakov, sprejev ali gelov, saj le-ti uničujejo sintetične lasulje. Ker so sintetične lasulje tako cenovno ugodne, je bolje, da kupite novo, ki ima že oblikovano tako pričesko, kot vi želite. Tako se vaši umetni lasje ne bodo hitro uničili zaradi uporabe sprejev ali lakov za lase.

YouTube video
Video: Moja kolekcija lasulj… 17 jih je že! | Kaya Solo

Uporabite električne pripomočke na paro, ne na vročino

Za oblikovanje in kodranje sintetične lasulje uporabljajte električne pripomočke na paro. Vročina iz likalnika ali kodralnika lahko namreč popolnoma uniči lasuljo, saj se sintetična vlakna stopijo. S parnimi električnimi pripomočki lahko lasuljo enostavno oblikujete v željen stil pričeske, brez poškodb strukture las.

Skrivanje tkanine na sprednjem in zadnjem delu lasulje

Sintetične lasulje s tkanino so bolj prilagodljive obliki vaše glave. Zaradi tkanine na zgornjem in spodnjem delu lasnega vložka, pa prihaja včasih do izstopanja tkanine, kar je lahko moteče. Priporočljivo je, da lasuljo nadenete, nato s flumastrom začrtate željen konec začetka rasti las ter nato umetne lase snamete in obrežete odvečno tkanino. Ko si lasni vložek naslednjič nadenete, pa na skrajni rob nanesite puder oziroma prekrivno kremo, s katero bo tkanina postala praktično nevidna.

Oblikovanje čopa

Sintetične lasulje so sicer narejene iz umetnega materiala, vendar so vizualno zelo podobne lasuljam iz pravih las in jih je zato enostavno oblikovati tudi v čop:

  • najprej lase počešite na eno stran glave, in ustvarite manjši čop. 
  • počešite tudi krajše lase in odstranite vse vozle,
  • razpustite stranski čop in vse lase nežno potegnite na vrh in na sredino glave,
  • oblikujte čop ali figo in ga fiksirajte z elastiko ter posameznimi sponkami. 

Drugo v isti kategoriji: