Lasni podaljški podaljšajo lase

S pravilno nego lasnih podaljškov do dolge uporabe

S pravilno nego in uporabo lasnih podaljškov poskrbimo za njihovo dolgo uporabo. Pomembno je, da pri oblikovanju in umivanju ne uporabljamo agresivnih in abrazivnih sredstev, saj slednji poškodujejo površino podaljška, ki posledično postane neuporaben.

Kako se negujejo lasni podaljški pred pranjem?

Pred šamponiranjem in nanosom negovalnih sredstev, je potrebno lasne podaljške razčesati. Pogosto česanje preprečuje nastanek vozlov in trganje poškodovanih konic. Česanje lasnih podaljškov izvajamo s krtačo za lasne podaljške ali pa s krtačo z mehkimi ščetinami.

Kvalitetni lasni podaljški
Lasni podaljški za goste lase

Zelo dobra vrsta krtače za podaljške je tista, ki se uporablja tudi za česanje novorojenčkov in dojenčkov. Česanje izvajamo od konic in s postopnim prehajanjem do korenin. Tako ne prihaja do trganja las ali nastanka novih vozlov. 

Pravilno pranje lasnih podaljškov brez agresivnih sredstev

Novi lasni podaljški se ne smejo prati s pomočjo detergentov za pranje posode ali detergentov za ročno pranje umazanega perila. Za daljšo življenjsko dobo podaljškov je priporočljivo, da jih čim manjkrat operemo.

YouTube video
Video: Kako prati lasne podaljške

V kolikor pa so mastni ali umazani, pa jih operemo s pomočjo navadnega šampona za pranje las ter na koncu uporabimo balzam. Na umetne lase ne nanašamo olj, lakov ali gelov za oblikovanje pričeske. Prav tako ne smemo z lasnimi podaljški plavati v slani ali klorirani vodi.

Umivanje ravnih clip on lasnih podaljškov

Ravne clip on lasne podaljške najprej nežno zmočimo z mlačno vodo, nato pa manjšo količino šampona z roko nanesemo od zgornjega dela do spodnjega. Las ne smemo vleči, ovijati ali drgniti, saj se tako podaljški uničijo. Šampon nato nežno speremo pod tekočo vodo in jih postavimo na brisačo. Nato nanesemo še manjšo količino balzama, lase speremo z mlačno vodo in pustimo, da se osušijo na zraku.

Umivanje kodrastih clip on podaljškov

Kodraste podaljške umivamo enako, kot ravne. Vendar po pranju ne smemo uporabiti vročih kodralnikov ali ravnalnikov. Lase po umivanju malce otaremo z brisačo, nanesemo malce balzama, jih speremo z mlačno vodo in jih postavimo na brisačo, da se naravno posušijo. 

Razčesavanje umitih lasnih podaljškov

Potem, ko smo umili in posušili lasne podaljške, jih moramo še razčesati. Podaljške počešemo od spodaj navzgor, da preprečimo trganje ali poškodovanje podaljškov. V kolikor kakšnega vozla ni možno razčesati, moramo razmisliti tudi o tem, da ga raje odstrižemo. Odstrižen vozel bo manj poškodoval lasne podaljške, kot ga bo naše bolj agresivno česanje.

Drugo v isti kategoriji: