Čebelarska oprema za vse izkušene kot tudi novopečene čebelarje

Nujna oprema za vsakega modernega čebelarja

Čebelarji so ključen del družbe že več tisoč let. Skozi ta leta so nabirali izkušnje in izumljali nova orodja, ki so zagotovila uspešen razvoj kolonije čebel. Tako je bila pridelava medu lažja in bolj učinkovita. Dandanes pa je čebelarska oprema zelo napredna, saj ponuja vsakemu čebelarju manipuliranje s njegovimi čebelami na veliko različnih načinov. Pri tem pa je čebelarska tehtnica zelo pomembna, saj hitro razkrije zdravje čebel, količino meda, ter druge pomembne podatke. To je tudi razlog, da se omenjene tehnologije poslužuje vedno več amaterskih, kot tudi profesionalnih čebelarjev.

Prednosti čebelarske tehtnice

Razvoj moderne tehnologije je omogočil, da tudi čebelarji lažje opravljajo svoj poklic. Tehtnica je izredno pomemben pripomoček pri ugotavljanju zdravja čebel. Z natančno mero teže kolonije je možno ugotoviti, koliko medu je še na zalogi, ter kako zdrave so čebele. To pa nam pomaga ohraniti zdravo populacijo med menjavo sezon, po ropu čebel in v drugih situacijah.

Čebelarska oprema - čebelarska tehtnica
Čebelarska tehtnica je sestavni del čebelarske opreme

Moderne tehtnice so vrhunska čebelarska oprema, ki vsebuje najnovejše računalniške tehnologije, kot je Wi-Fi in Bluetooth. To pa omogoča prenašanje podatkov na mobilne telefone, računalnike in druge računalniške naprave. Tako smo lahko vedno seznanjeni s pomembnimi spremembami v koloniji.

Zaščita jakna oziroma obleka

Pri manipuliranju s čebelami lahko hitro pride do nepričakovanih pikov in drugih poškodb. Temu pa se lahko izognemo z uporabo zaščitne obleke, ki uporabniku tudi pokrije glavo. V večini primerov je dovolj imeti oblečeno samo zaščitno jakno, ki tudi nudi zaščito za predel glave.

YouTube video
Video: Zaščitna obleka za čebelarje

Pri tem pa je obuvalo enako pomembno, saj se čebele hitro prikradejo v hlačnice, čevlje in druge težje dostopne dele obleke. Zelo pomembna oprema za čebelarje pa so tudi škornji oziroma obuvalo.

Škornji preprečijo čebelam dostop do naših nog

Kvalitetni gumijasti škornji so zelo priporočljivi pri delu s čebelami. Temu je tako, saj če ponesreči samo kolonijo razburimo, se lahko čebele hitro lotijo naših nog. Preko hlačnic pa lahko vstopijo tudi pod hlače in zgornji del oblačil. Gumijasti škornji so tako nujna čebelarska oprema za vse izkušene kot tudi novopečene čebelarje.

Rokavice zaščitijo naše roke

Rokavice zaščitijo najbolj izpostavljen del našega telesa. To pa so roke. Teh se čebele hitro lotijo, če jih razburimo ali na kakršen koli način razjezimo. Poleg tega pa moramo uporabljati roke, ko odpiramo čebelji panj, ga čistimo in opravljamo druge naloge vzdrževanja. Vrhunsko čebelarsko opremo lahko zasledimo na www.beescales.io spletni strani. V ponudbi omenjene strani lahko najdemo tudi odlične tehtnice za čebele, ki so namenjeni občasni, kot tudi profesionalni rabi.

Drugo v isti kategoriji: