Varnost je tudi na motorju na prvem mestu

Motoristi bodo seveda dobro vedeli, da je treba tudi na motorju v prvi vrsti poskrbeti za varnost. To lahko storimo na različne načine, vsekakor pa je priporočljivo, da se poslužimo čim več raznolikih sredstev za zagotavljanje popolne varnosti na cesti.zavore
Najprej velja pozornost posvetiti samemu vozilu, ki mora biti seveda primerno opremljeno za varno in prijetno vožnjo – glavna varnostna komponenta motorja so gotovo zavore, ki morajo biti vedno pripravljene za uporabo, pri tem pa se morajo izkazati prav vsi kosi zavornega sistema. Zavore so sestavljene iz različnih delov, za katere je treba posebej poskrbeti, kar pomeni, da je treba preveriti zavorne cevi, ploščice in druge ključne komponente zavornega sistema, pa tudi zavorno ročico. Le tako se lahko prepričamo, da je vozilo res varno za uporabo, seveda pa je treba po zavorah pregledati še drugo opremo, ne samo motorja, temveč tudi voznika.

Poskrbite za celovito zanesljivost zavornega sistema

zavorni-sistem

Zavorni sistem je zanesljiv toliko, kolikor je zanesljiva najšibkejša komponenta, zato je vsekakor pametno poskrbeti za to, da je prav vsak kos primeren za svojo nalogo. Predvsem je to pomembno pri nameščanju, zamenjavi ali popravilu zavornega sistema. Če izbirate na primer zavorne cevi, morate poskrbeti za to, da so prav tako kakovostne kot drugi deli. Če je kje vredno posebej poudariti, da je kakovost pomembnejša od cene, to velja pri varnostni opremi, torej pri zavorah. Od delov zavornega sistema je v končni fazi odvisno, kako učinkovito bo zaviranje na cesti. Opozoriti je treba na to, da v praksi tudi zelo majhne razlike lahko pomenijo povsem različne rezultate. Že meter zavorne poti lahko pomeni razliko med življenjem in smrtjo, še pogosteje pa se boste zaradi malenkost boljših zavor lahko povsem izognili trčenju ali drugi nezgodi. Pri zavornih sistemih se torej ne splača varčevati, temveč se svetuje naložba, ki bo zagotovila varno in udobno vožnjo z motorjem. Pri izbiri kosov zavornega sistema se torej obrnite na strokovnjake, ki bodo kar najbolje poskrbeli za vaše vozilo. Izberite le kakovostne nadomestne dele, za njihovo vgradnjo pa naj poskrbi pooblaščeni servis. Sami pa se lahko posvetite izbiri dodatne varnostne opreme, kot so čelada, ščitniki in podobno.

https://www.youtube.com/watch?v=Ij9Fc5KrmTQ

Drugo v isti kategoriji: