Strešni kovčki za manjše avtomobile?

Gotovo ste tudi sami od predstavnikov nekoliko starejših generacij, na primer od svojih staršev ali starih staršev, že slišali komentar, da so tudi oni hodili na dopust, pa so brez težav vse spakirali v svojega »fička«, vam pa niti karavan ni dovolj. No, res je, danes vzamemo na pot s seboj veliko več kot so včasih, a drugače enostavno ne gre. Če želiš imeti na dopustu udobje, kadar imaš dva ali tri otroke, ali pa, če se odločiš za aktivne počitnice, ki zahtevajo veliko športne opreme, potem so danes strešni kovčki pač najboljša rešitev. Robinzonske počitnice marsikomu namreč ne ustrezajo – in če so bili nekoč zadovoljni z majhnim šotorom in majhnim gorilnikom, na katerem so si skuhali kakšno hrenovko, potem danes večinoma zahtevamo več.

Mestni malčki in sodobne avanture

Večina ljudi, ki živijo v urbanih okoljih, se odloča za manjše avtomobile, ki so v mestu veliko bolj okretni. Po drugi strani pa so prav mestni ljudje tisti, ki se radi čim večkrat odpravijo v naravo. Medtem ko ljudje na podeželju zjutraj vstanejo, stopijo skozi vrata doma in so v petih minutah že na pol poti v hribe ali kam drugam, se je treba v mestu najprej zapeljati do njegovega roba ali še dlje. Ne le, da potrebujemo za dnevno pot v naravo nekaj za pod zob in rezervna oblačila: veliko je ljudi, ki se radi ukvarjajo z najrazličnejšimi športi, za katere se potrebuje oprema. In kako to spraviti v majhen avto? No, potrebno je imeti strešni kovček. Ni nujno, da tistega največjega, 500-litskega, saj tudi manjša različica zadostuje in se manjšemu avtomobilu nenazadnje tudi veliko bolj poda.

stresni-kovcek2
Manjši avtomobili, ki so bolj kot ne namenjeni vožnji po mestu oziroma jih pogosto uporabljajo ženske, pa imajo seveda eno težavo: običajno nimajo strešnih sani. To pomeni, da je potrebno najprej poskrbeti za primerne nosilce, šele nato se lahko namestijo nanje strešni kovčki.
In kakšna je ponudba strešnih kovčkov manjših dimenzij? Pravzaprav je ponudba več kot odlična, saj lahko izbirate med različnimi prodajalci, kar nekaj velikostmi in oblikami ter tudi med različnimi barvami. Večinoma se vozniki manjših avtomobilov odločajo za kovčke dolžine 1300 mm.

YouTube video

Strešni kovčki in varnost

Glede na to, da govorimo o mestnih avtomobilih, vas gotovo zanima tudi to, ali s strešnim kovčkom ne izzivate nepridipravov. Je pametno, da se na avtomobil namesti strešni kovček, v katerega se spravi prtljaga za na pot, sicer pa je prazen? No, se strešni h kovčkov dlje časa ne uporablja, je vsekakor bolje, da se poskrbi za demontaža, saj je tudi vožnja bolj prijetna. če imate kovček ves čas na strehi, ker ga uporabljate vsak vikend, pa tudi nič ne de – sodobni strešni kovčki imajo sodobne in varne ključavnice, ki preprečujejo, da bi nepridipravi z lahkoto prišli do njihove vsebine ali vam delali škodo zgolj zato, ker menijo, da je v kovčku kaj zanimivega, pa čeprav je ta prazen.

stresni-kovckek-1

Vas mogoče zanima izposoja avtodoma? Več si preberite v našem članku.

Drugo v isti kategoriji: