Ali res potrebujete svoj avtodom?

Ko se odločamo za najem avtodoma, smo največkrat pred dilemo in sicer za katerega se odločiti. Je dovolj velik, ima dovolj tehnologije, je udoben, varen, se ne bo pokvaril na poti, itd. Tukaj je pomembno, da se odločimo za avtodom na podlagi uporabnosti (ponavadi za vso družino) in ne samo na podlagi izgleda in cene. Izposoja avtodoma je lahko naloga kar za vso družimo, saj če gremo na izlet, si ga bomo vsi skupaj delili – vse prednosti in slabosti, ki z njim pridejo. Dobro torej razmislimo za kaj točno bomo uporabili avtodom.

Lahko gre le za kratek ogled neke druge države ali mesta, morda pa bo postal za celo družino naše bivališče za cel mesec ali celo več. Vsi avtodomi niso enaki in tukaj je kratek vodič, da si boste olajšali izbiro.

Izposoja avtodoma

Ko smo se odločili, da se bomo začasno preselili v hišo na štirih kolesih, se torej najprej vprašamo, zakaj točno bomo sploh potrebovali avtodom:

  • Kam bom potovali?
  • Za koga najemamo avtodom?
  • Kakšne lastnosti potrebujemo?
  • Kakšno opremo bi si želeli?
  • Koliko ljudi bo potovalo skupaj?

Najbolje je, da smo čim bolj specifični in si ne izberemo avtodoma, ki ga hočemo, ampak raje tistega, ki ga res potrebujemo. Večina avtodomov je zelo prilagodljivih, vendar pa obstajajo ključne lastnosti, ki nam lahko naredijo vožnjo in bivanje veliko bolj zabavno.

Lastnosti za na pot

Katere funkcije potrebujem za mojo pot? Izposoja avtodoma nam ponudi izbiro med velikim številom različnih vozil, kot so bivalniki, avtodomi in bivalne prikolice. Tukaj je zelo pomembno izpostaviti nivo udobnosti. Bivalniki in manjši kombiji so pogosto dober način življenja za nezahtevne iskalce avanture, če pa potrebujemo več prostora, potem pa moramo poseči po večjih kombijih, ki imajo prostora dovolj za celo družino.

Seveda je tudi pomembno po kakšnem terenu se bomo vozili z avtodomom. Veliki avtodomi niso tako okretni kot manjši bivalniki in kombiji in niso primerni za zahteven teren.

Drugi pomembni dejavniki

Če imamo vozilo, ki smo si ga želeli, se je sedaj dobro pripraviti še na naslednje izzive oziroma si odgovoriti na vprašanja:

  • Koliko lahko z avtodomom prevozimo?
  • Vozi na bencin, plin ali dizel?
  • Kje bomo parkirali?
  • Ali bomo jedli znotraj ali zunaj avtodoma?

YouTube video

Izposoja avtodoma je pomembna odločitev saj bo vozilo postalo dom za nas ali za našo družino in prijatelje za prihodnje dni, tedne ali celo mesece.

Drugo v isti kategoriji: