Kaj podariti osnovnošolcu

Darila za otroke ni vedno lahko izbrati. Kako med toliko različnimi možnostmi izbrati primerno darilo za otrokovo starost? Zanimanja otrok so si med seboj zelo različna. Nekatere navdušujejo igrače, ki drugih sploh ne zanimajo. Kaj torej izbrati za darilo za osnovnošolca? Za vas smo pripravili kratek seznam, na katerem smo našteli nekaj univerzalnih igrač, ki bodo razveselila prav vsakega osnovnošolca.

Puzzle ali sestavljanka

Kdaj ste nazadnje podarili puzzle oziroma sestavljanko? Morda se še iz svojih otroških dni spomnite občutka zmagoslavja, ko vam je uspelo vse koščke postaviti na svoje mesto in iz njih sestaviti sliko. Različne sestavljanke so darila za otroke, s katerimi ne morete zgrešiti, sploh če izberete take, na katerih so priljubljeni junaki iz risank ali pravljic.

Takšnega darila za otroke bodo veseli tudi starši. Prav njih pa lahko tudi vprašate, katerega junaka ima otrok trenutno najraje, da boste lahko kupili sestavljanko s točno takšnim motivom. Število koščkov in težavnost pa izberite glede na to, koliko je otrok star. Vsekakor pa je bolje kupiti malo bolj zahtevno sestavljanko kot prelahko, saj imajo otroci radi izzive.

Družabne igre so super darilo

Naseljenci otoka Catan v otroški različici so ena od najbolj priljubljenih družabnih iger med malo večjimi otroki. Sploh imajo to igro radi tisti, ki imajo radi pustolovščine, saj gre za prav posebno strateško dogodivščino. To je prav tisto, zaradi česar otroke pogosto privlačijo računalniške igre. Zakaj jim ne bi z darilom pokazali, da lahko na podoben način uživajo tudi stran od računalnika? Seveda pa so na voljo tudi številne druge družabne igre, na katerih jasno piše, za katero starost otroka so primerne, tako da z izbiro ne boste imeli težav.

Didaktična darila za otroke

Zakaj ne bi darila za otroke imela tudi didaktične vrednosti? Tako se lahko s pomočjo darila otroci kaj novega naučijo ali še bolje spoznajo določeno področje. Z zanimivimi igračami lahko urijo svoje sposobnosti prostorske predstave ali logično razmišljanje.

https://www.youtube.com/watch?v=AYXDYOHkOgw

Takšnih igrač je na trgu kar nekaj in z njimi gotovo ne boste zgrešili. Še več: nad njimi ne bodo navdušeni le otroci, ampak tudi starši. Didaktične igrače so namreč igrače, ki imajo dodatno vrednost. Z njimi se otrok zamoti ter s tem uri tudi svojo koncentracijo, starši pa tako dobijo nekaj trenutkov samo zase.

Otroci pa imajo radi tudi prav posebne majce! Obstajajo kroji za fante in punce oziroma moške in ženske – izberite še unikaten napis ali sličico in vaš najstnik bo še kako vesel.

Drugo v isti kategoriji: