Čelada je za otroka lahko modni dodatek

Čelada je del opreme, ki jo dobi skorajda vsak otrok. Brez dvoma je pomemben del zaščitne opreme, vendar, ali je lahko še kaj več?

Brez dvoma! Otroške čelade imajo v zadnjih letih pestro ponudbo vzorcev in barv. Zato lahko sedaj damo nekaj poudarka tudi samemu izgledu. Če je prej štela samo varnost, pa si sedaj lahko izberemo tudi izgled.

To pa nikakor ne pomeni, da starši otroku izberejo čelado v kateri bo “luštkan”, temveč tako, ki je všeč otroku! Res je, otrok mora izbrati čelado. Le tako lahko zagotovimo, da bo čelada otroku zadosti všečna, da jo bo pripravljen brez večjih naporov tudi nadeti na glavo. Pri tem so nam v zadnjih letih v pomoč lepi vzorci in motivi superjunakov, ki omogočajo, da čelado približamo otroku. SKorajda vsak ima svojega najljubšega junaka in otroci prav radi tekmujejo v tem, kdo ima lepšo čelado.

Tako je otroška čelada (http://www.chebeltza.com/na-kolesih/oprema-in-dodatki/otroske-celade.html) postala veliko premoženje v arzenalu otroka, ki se z njo ponaša. Samoumevno si jo nadane in se odpelje v družbo prijateljev, kjer porabijo ure in ure v pogovoru o junakih!

Pri izbiri pa nikakor ne popustite pri varnosti. To se pokaže predvsem v sami uporabi čelade. Če je otroku ravno prav, se ne bo gibala po glavi. S tem je čelada dosti bolj varna in ne bo ovirala otroka. In to bo pomenilo tudi, da jo bo rad nosil.

YouTube video

 

 

 

 

Drugo v isti kategoriji: