Nega lasulj

Če se odločate za nakup lasulje se morate zavedati, da te potrebujejo posebno nego in to ne glede na to, ali kupujete lasulje iz naravnih ali umetnih las. V vsakem primeru vam priporočamo nakup lasulje, ki je izdelana iz naravnih las, saj v tem primeru skoraj gotovo nihče ne bo opazil, da to niso vaši pravi lasje. Seveda pa je vse odvisno od tega, zakaj kupujete lasuljo; če si želite ekstravagantne spremembe na vsake toliko časa, so tudi sintetične čisto sprejemljive, če pa jo boste uporabljale vsak dan, pa so naravne gotovo boljša izbira.

BJD Alpaca Wig
BJD Alpaca Wig (Photo credit: ❤ ResinMuse ❤)

Tako naravne kot umetne lasulje vam mora frizerka najprej pristriči tako, da vam bodo pristajale na vašo obliko obraza, razen seveda v primeru, da najdete idealno pričesko že v prvem poskusu. Če je lasulja narejena iz naravnih las, jo doma umivate z enakim šamponom, kot bi umivali vaše naravne lase. Enako velja za barve, pazljivi morate biti samo pri krtačenju in vzpostavljanju lasulje visokim temperaturam ter agresivnim kemikalijam. Če imate sintetično lasuljo, kupite preparate, ki so namenjeni negi umetnih las: šampon, balzam, krtača, ki je običajno antistatična, lak za lase itd., saj bo samo tako vaša lasulja vedno delovala kot nova. Ko pa lasulje ne uporabljate, jo odložite na temu namenjeno stojalo ali posebno stiroporno glavo, da bo ohranila lepo obliko in se lasje med seboj ne bodo zapletli.

Sodobne lasulje so zelo praktične za uporabo, lasišče vam bo dihalo tudi v vročih dneh, poleg tega pa boste vedno delovale urejene!

Preberite več tukaj.

Drugo v isti kategoriji: