Razdalje na Hrvaškem

Hrvaška je ena izmed naših najbližjih držav in tukaj nimamo v mislih razdalje v km, ampak bližino jezika, kulture in družbe. Nenazadnje smo kar nekaj let živeli v isti skupni državi, Hrvaška pa je pri Slovencih še zmeraj ena izmed bolj priljubljenih turističnih destinacij, sploh kar se tiče poletnega turizma. Za vas smo preverili, kakšne so razdalje na Hrvaškem, če se boste slučajno v bližnji prihodnosti odpravili tja na počitnice. Vse razdalje na Hrvaškem so izračunane iz Ljubljane.

Najbližja in najbolj priljubljena destincija, kjer živi turizem celo leto, je gotovo Zagreb. Dobra ura in pol vožnje iz Ljubljane in že lahko uživate v bogati zgodovini tega mesta, ki nam je tudi najbližje med vsemi okoliškimi prestolnicami. Krk, tudi izjemno priljubljen med slovenskimi turisti, ki radi počitnikujejo na Hrvaškem, vam bo iz Ljubljane vzel slabi dve uri časa oz. 160 km, od tam dalje pa imate odlično izhodiščno točko za raziskovanje okoliških otokov.

razdaljenahrvaskem

Če pa se odpravljate bolj južno, pa morate vedeti, da se razdalje na Hrvaškem merijo v več 100 km, kar lahko takoj nanese dobrega pol dneva vožnje in še več. Odvisno seveda kam se odpravljate in koliko postojank boste vmes opravili. Do Zadra in Šibenika imate približno 400 km, če pa se odpravljate v Dubrovnik, pa vzemite v zakup to, da imate pred vami skoraj 700 km vožnje. Vas bo pa Dubrovnik gotovo navdušil, tako njegovo staro mestno jedro kot okoliški otoki, ki so zagotovo vredni obiska.

Še niste obiskali Dubrovnika? Potem morate vaš naslednji dopust preživeti v tem čarobnem mestu!

Če pa želite biti bolj avanturistični, boste do najbolj južne hrvaške točke, ki je tik ob meji s Srbijo, prepotovali dobrih 800 km. Razdalje na Hrvaškem sov nasprotju od Slovenije »prave« razdalje in biti na drugem koncu države lahko pomeni najmanj dan in pol vožnje!

Preberite si še članek o Danski z naslovom “Danska je dežela, ki turiste vedno očara“.

Drugo v isti kategoriji: