Ljubljana vreme

Slovenija je tako majhna, da na televizijskem zaslonu zlahka spremljamo vremensko napoved za celo državo hkrati, prav tako je takšna napoved na voljo v različnih drugih medijih. Vreme se na majhnem območju države ne spreminja tako zelo, da se ne bi mogli zanesti na približne napovedi vremena za bližnje kraje, čeprav je geografsko gledano Slovenija izjemno raznolika. Že napoved za deset krajev po Sloveniji bo zadostovala večini prebivalcev države, saj se lahko brez težav zanesemo na vremensko napoved za najbližji kraj, tudi če dejansko prebivamo nekaj kilometrov stran.

Tako je na primer Ljubljana vreme pomembno ne le za prebivalce Ljubljane in njene okolice, temveč tudi za prebivalce krajev, ki ležijo nekaj kilometrov od mesta. V mnogih primerih je napoved za Ljubljana vreme popolnoma zanesljiva tudi za prebivalce več deset kilometrov oddaljenih krajev.

Še bolj pomembna pa je vremenska napoved za Ljubljano za turiste in druge obiskovalce naše prestolnice, ki se zanašajo na lepo vreme. V takšnem primeru je poizvedba za Ljubljana vreme izjemno zanesljiva, saj se meritve opravljajo prav v mestu. Pravzaprav je možno dobiti celo napoved za posamezne dele mesta, če iščemo bolj specifične informacije. Vreme pa se v tem delu Slovenije tako malo spreminja, da napoved za vreme v Ljubljani navadno ustreza za vse mestne predele.

Za vse tiste, ki prebivajo v okolici Ljubljane, je torej vremenska napoved za mesto pogosto popolnoma zanesljiva, tudi če je dejanski kraj več kilometrov oddaljen od kraja opravljanja meritev. Seveda pa je v vsakem primeru možno dobiti tudi točnejšo vremensko napoved.

Drugo v isti kategoriji: