Msm stranski učinki

V iskanju rešitev za zdravje in predvsem v želji po boljšem počutju, se ljudje odločamo za vse več prehranskih dodatkov ter »naravnih zdravil« oziroma »super prehrano«, ki naj bi vsi pomagali, da bomo živeli bolje.msm
V tem iskanju naravnih učinkovin, ki bi lahko nadomestila jemanje zdravil oziroma sintetičnih sredstev, ki imajo množico negativnih in zdravju nevarnih stranskih učinkov, pa nas zdravniki, dietetiki ter nutricionisti pogosto opozarjajo, da je treba biti tudi pri vračanju k naravi previden – naravna sredstva, naravna zdravila, naravni dodatki imajo lahko prav tako stranske učinke, še zlasti, če jih ne jemljemo po zdravi pameti. Nenazadnje je treba vedno imeti v mislih, da gre za dodatke, ki ne morejo biti nadomestilo zdrave in uravnotežene prehrane in ne morejo biti nadomestilo zdravila, ki nam ga je glede na specifično zdravstveno težavo predpisal zdravnik – vedno je potrebno upoštevati vse okoliščine in nenazadnje resnost zdravstvenega stanja. Če bi naravne stvari delale čudeže, bi nam jih namreč tudi zdravnik z veseljem svetoval kot najboljšo rešitev.

Kaj je msm?

Msm (http://www.super-obrok.si/superzivila/msm-mineral-lepote) je kratica za naravni mineral na osnovi žvepla, ki se ga uživa tako pri težavah z okostjem kot pri težavah z mišicami. Uporablja se ga tako zunanje kot sistemsko. Večinoma po njem posegajo tisti, ki imajo težave z osteoartritisom, hemoroidi, krči in bolečinami v mišicah (ker telo potrebuje žveplo za tvorjenje aminokislin ga proti bolečinam v mišicah po vadbi uporabljajo tudi športniki).
Kako varen pa je msm? Gre za naraven mineral, vendar to vsekakor ne pomeni, da naj se msm stranski učinki ne jemljejo resno. Tako kot pri vsakem drugem sredstvu je pomembno, da ga uporabljamo v skladu z navodili oziroma v priporočenih dnevnih odmerkih. Prav tako je treba vedeti, da so stranski učinki msm mogoči tudi glede na posameznika samega – Ljudje imamo različno toleranco in smo na različne stvari različno občutljivi. Saj veste: nekateri lahko zaužijejo kozarec mleka, pa se po njem počutijo bolje, pri drugih lahko to pomeni težavo. In enako velja za msm.
Msm lahko pri občutljivih osebah ali tistih, ki ga uporabljajo prekomerno, povzroči prebavne težave, na primer drisko in bolečine v želodcu, prav tako pa tudi slabost. Včasih se lahko pokažejo tudi otekanje, utrujenost, težave pri koncentraciji in glavobol ter nespečnost.
Tako kot pri vseh drugih dodatkih in naravnih sredstvih za zdravljenje torej velja, da natančno preberite navodila in jemljite msm v skladu z njimi!

https://www.youtube.com/watch?v=N0jmPxY_3_Q

Drugo v isti kategoriji: