Pegasti badelj razstruplja in zdravi bolezni jeter

Verjetno ste že slišali kdaj za kakšne nasvete, kako je najbolje začeti jutro. Jutranje razstrupljanje je zelo dobra metoda za dober, zdrav in aktiven dan. Nekateri se vsakodnevno veliko časa posvečajo pitjem čajev, vode in tudi veliko telovadijo, kar je za telo več kot odlično zdravilo, ki nam pripomore k dobremu počutju.Pegasti badelj
Precej pogosto pa je zadnje čase omenjen tudi pegasti badelj, ki je sorodnik artičoke in zdravi tako jetra, kot tudi razstruplja celotni telo. Strupi, kot so onesnažen zrak, alkohol, antibiotiki in še bi lahko naštevali, so potrebni da jih kar vsakodnevno odpravljamo in za poskrbimo, da je naše telo čisto.

Pegasti badelj poznan kot olje

Pegasti badelj je naravno 100 % stisnjeno olje Alaja, ki je proizvedeno v Sloveniji, polnjeno v Beli Krajini, brez kakršnih kolih aditivov in dodatnih konzervansov. Olje pegastega badlja je primerno za uživanje in sicer d 2 do 3 čajne žličke dnevno, pred obrokom. Doma je iz severni Afriki, Mali Aziji, južni Evropi in južni Rusiji, ter spada v družino košaric.

Pegasti badelj v obliki čaja

Čaj pegastega badlja je namenjen za slabo prebavo in tudi za motnje v izločanjem žolča, ki pa ga je potrebno tudi pravilno uporabljati. V primeru, da se vam stanje v 2 tednih rednega uživanja ne izboljša, se posvetujte z pooblaščenim zdravnikom ali pa tudi farmacevtom. Pazljivi morate biti tudi glede uživanja drugih zdravil brez recepta, saj je lahko težava tudi zaradi tega. Glede nosečnosti in dojenja ni varnostnih podstavk, zato se je potrebno tudi v tem primeru posvetovati z zdravnikom, ki vam bo vedno znal pravilno svetovati.

Uživanje čaja pegastega badlja

Preden pričnete uživati pegasti badelj je pomembno, da si dobro preberete navodila za uporabo. V skodelico hladne vode p, dajte eno čajno žličko zdrobljenih plodov in segrejte do vretja. Dobro premešajte in pustite stati 10-20 min preden čaj odcedite. Skodelico svežega čaja lahko pijete 3-4 dnevno.

https://www.youtube.com/watch?v=8RkJ60Hcoo4

Drugo v isti kategoriji: