Kuhinjski elementi so glavni del kuhinje

Kuhinjski elementi so sestavni deli vsake kuhinje, pa naj bo še taka majhna. V osnovi gre za večje ali manjše omare, za spodnje in zgornje dele, ki so lahko hkrati tudi nosilci za vgradne kuhinjske naprave.Kuhinjski elementi
Če torej kuhinjske elemente postavljate v popolnoma prazen prostor, ki ga šele prvič opravljate ali pa bi radi obstoječo kuhinjo prenovili ali zgolj posodobili, je potrebno misliti na kar precej reči. Marsikdo lahko tu naredi napako, zato bomo v tem kratkem prispevku poskušali zmanjšati možnost, da se kaj takega kdaj zgodi tudi vam.

Gradimo novo hišo

V tem primeru je potrebno najprej načrtovati prostor. Kje pridejo v prostor cevi za vodo, kje bo elektrika, kam pridejo stikala in kje cev za zračenje, kamor boste speljali vse, kar vase potegne kuhinjska napa.
Velikokrat pri načrtovanju hiše več prostora namenimo dnevni sobi, kjer se zadržujemo več časa, manj pa kopalnici in kuhinji. Na koncu imamo v dnevni sobi velikansko kvadraturo in veliko praznega, hkrati pa tudi prostor, ki ga je težko oziroma drago ogrevati. Ni slabo, da imamo kuhinjo , preko jedilnice povezano z dnevno sobo. S tem se lažje gibljemo iz prostora v prostor, predvsem pa smo hitreje v kuhinji, ko želimo samo nekaj postreči svojim gostom oziroma na enostavnejši način prinesemo stvari tja, kjer jih želimo ponuditi.

Kuhinjo opremljamo v stanovanju

Kadar opremljate stanovanje na novo, si dobro izmeri prostor. Kuhinjski elementi naj bodo umeščeni tako, da boste imeli enostaven dostop do stikal, ko boste želeli priključiti mešalnik ali grelnik vode, nekatere naprave pa preprosto lahko pridejo zgolj tam, kjer so jim v osnovi namenili prostor, ker cevi za vodo ali zračnikov ne boste prestavljali, saj takšen poseg stane preveč denarja, ob morebitnih težavah, pa so tudi servisi dragi, pa še ves čas se morate s kuhinjskimi elementi izogibati cevem.

Prenavljamo in posodabljamo

Lahko si omislite samo kakšno dodatno poličko, morda več njih, neko omaro, ki je bila ves čas odprta po novem odprete ali pa naredite steklena vrata, da se vidi vanjo, sploh če imate v njej spravljen kak lep servis. Gole stene lahko poživijo kakšne slike, sploh takšne na katerih so začimbe, skodelica kave in podobno. Če se vam recimo uničijo vrata od neke omare, pa bi jih radi zamenjali, a nikakor ne najdete enakega lesa, lahko kuhinjski elementi pridobijo na živahnosti tako, da najdete neko barvno obrobo, jo namestite na robove elementov, v isti barvi pa potem poiščite les in si naredite manjkajoča vrata. To lahko zares lepo izgleda in je priljubljeno pri gostih.

https://www.youtube.com/watch?v=68vIdaPLZBk

Drugo v isti kategoriji: