Fasade so osebna izkaznica objektov

Kaj najprej opazimo na objektu? Kje se nam ustavi pogled? Ne glede na to ali je objekt, ki ga gledamo iz arhitekturnega vidika lep ali ne, lahko z gotovostjo trdimo, da je ravno fasada tista, ki se nam najbolj vtisne v spomin. Zakaj? Praktično bi lahko rekli, da so fasade kot obraz pri ljudeh. Jih gledamo, opazujemo in ocenjujemo.FasadeČe nam je fasada všeč, imamo pozitivne misli o tem objektu. Če pa je le ta manj privlačna, potem si zagotovo ne ustvarimo pozitivne slike o življenju znotraj tega objekta.

Čeprav lahko rečemo, da ne smemo soditi knjige po njeni platnici. Se pa strinjamo, da ni ravno nujno, da so pogoji za življenje slabi, če je objekt na izgled manj privlačen. To pa pomeni, da je za kakovost bivanja pomembno marsikaj drugega kot pa le izgled. No, seveda se bolje počutimo, če je hiša lepa, ampak radi bi povedali, da je namen fasade predvsem v zagotavljanju kakovosti bivanja znotraj objekta. Fasade izdelujemo zaradi izolacije.

YouTube video

Našo hišo oziroma objekt izoliramo pred različnimi vplivi. Te so predvsem hrup, vlaga in preostali agresivni vplivi okolja.
Ker pa je fasada najbolj izpostavljena, poskrbimo, da je tudi estetska. No, saj bi lahko rekli, da vsi, ki na novo postavljajo hišo ali pa sanirajo svoj objekt, zagotovo poskrbijo, da je poleg funkcionalnosti, ki jih zagotavlja fasada, poskrbljeno tudi za izgled našega doma. Nikoli se ne ve, morda pa bomo imeli kdaj željo prodati hišo, ali pa jo oddajati. Tukaj nam bo izgled še kako prav prišel. Fasada je dejansko izkaznica vašega doma. Lahko bi rekli, da se dom z njo predstavi. Kako izstopajoča je fasada, pa priča dejstvo, da se ponavadi tudi v okolici lažje orientiramo glede na izgled posameznega objekta. Lažje si tudi zapomnimo določene kraje in okolico.

Naj naša fasada ne bo tarča posmehov in hkrati nekakovostnega bivanja. Ko se boste odločali za fasado, najprej dobro preučite možnosti ponudbe trga. Kar nekaj ponudnikov je zunaj, ki vam lahko izdelajo kakovostno fasado. Odločite se za tistega, ki vam bo, kar se da dobro svetovali in pripravil kar najboljšo možnost financiranja, v kolikor se seveda odločite za obročno plačevanje. V končni fazi je fasada le kar visoka investicija v naš dom, ki pa se zagotovo lahko povrne. Dobra izolacija pomeni nižje stroške obratovanja. Ampak naj bo vse stroškovno obarvano. Vaša pravica je, da se v vaši hiši počutite udobno in varno. Zato si zagotovite fasado, ki vam bo nudila kar najboljše pogoje bivanja.

Če vas zanima več o kvalitetni izdelavi fasade, si lahko preberete na spletni strani fasaderstva Lisi, d.o.o. (http://www.fasaderstvo-fasade.si/), ki vam fasado lahko tudi izdela po ugodni ceni.

Drugo v isti kategoriji: