Tečaji tujih jezikov v tujini so čedalje bolj priljubljeni

Ko se je hči vpisala na gimnazijo, kjer se je začela poleg angleščine učiti tudi francoščino, pri njenem znanju tega jezika nisem pričakovala nobenih težav. Že nekajkrat smo bili na dopustu v Provansi in naučila se je veliko francoskih besed in fraz, zato sem menila, da ji bo šlo odlično. Vendar pa francoščina ni stekla in tako se zdaj informiramo o tem, kje bi lahko poleti svoje znanje nadgradila.

učenje-tujih-jezikov Najpreprostejša rešitev so seveda tečaji tujih jezikov v tujini.

Tečaji tujih jezikov v tujini so danes eden najbolj razširjenih načinov učenja jezika, zanje pa se odločajo tako tisti, ki se sicer učijo jezika v sklopu formalnega izobraževanja, kot tisti, ki želijo izboljšati svoje znanje (predvsem konverzacijo) tudi kasneje. Tečaji tujih jezikov v tujini so možni v najrazličnejših državah sveta, odvisno od tega, kateri jezik vas zanima. Največkrat se tečajniki sicer še vedno odločajo za angleščino in nemščino, zato se jih večina odpravi v Anglijo, na Škotsko, Irsko, ZDA, v Avstrijo in tudi v Nemčijo, ob učenju nekoliko manj »splošnega« tujega jezika pa je možno na primer oditi tudi na tečaj v Grčijo.
Tečaji tujih jezikov v tujini so tečajnikom prilagojeni glede na njihovo starost in se ločijo na tečaje za otroke in mladostnike ter na tečaje za odrasle. Prav tako so razlike v bivanju med tečajem – večinoma gre za organizirano bivanje v internatih šol, možno pa je bivati tudi pri gostiteljskih družinah ali se odločiti za povsem samostojno organizacijo bivanja.

In zakaj so tečaji tujih jezikov v tujini nekaj povsem drugega kot klasično učenje v šolski klopi? Zato, ker se jezika ne učimo zgolj v klopi, temveč kar cel dan. Tujina zahteva komuniciranje v tujem jeziku ves čas, v najrazličnejših situacijah, torej smo k uporabi tujega jezika takorekoč prisiljeni, če se želimo sporazumevati.

Na tečaj angleščine na morje

Zakaj ne bi združili prijetnega s koristnim in »ubili« dve muhi na en mah – dopustnikovali in se hkrati še naučili jezika ali pa ga vsaj nadgradili. Na tak ugoden tečaj angleščine lahko greste na Malto. Primerna je tečajnike vsej starosti in vseh predznanj, sicer pa vas bodo glede na opravljen uvrstitveni test dali v znanju priumerno skupino. Tako boste obkroženimi s sebi enakimi in bo tečaj angleščine potekal v bistveno bolj sproščenem vzdušju kot sicer.

https://www.youtube.com/watch?v=ybcvlxivscw

Drugo v isti kategoriji: