Ugodne inštrukcije matematike

V kolikor ima vaš otrok težave pri matematiki, je treba čim prej ukrepati. Inštrukcije matematike mu lahko pomagajo, da bo izboljšal svoje znanje, predvsem pa spet dobil motivacijo za učenje. Če otroku nek predmet namreč ne gre, velikokrat dobi odpor do njega, zato se mu je težko prisiliti, da bi se poglobil vanj. Inštruktor lahko pri tem zelo pomaga, saj pozna načine, kako lahko otroka motivira za učenje in mu na zanimiv način predstavi učno snov, ki jo mora znati.ugodne-instrukcije-matematike

Večina inštruktorjev se svojega dela loteva s humorjem, tako da učenje poteka v sproščeni atmosferi, v kateri se otrok bolje počuti kot v šoli, zato lažje in z večjim veseljem sledi šolski snovi. Poleg tega pa si upa tudi vprašati, če česa ne razume ali mu kaj ni jasno, kar za šolo ne drži vedno – otroci kljub temu, da snovi ne razumejo, učitelju ne upajo postaviti vprašanja, saj se bojijo, da bodo izpadli neumni ali pa preveliki piflarji. Na inštrukcijah teh težav ni.

YouTube video

Inštrukcije matematike so zato dobra rešitev za vse, ki imajo kakršne koli težave pri tem predmetu. Na prvi uri bo inštruktor ugotovil, kakšno je učenčevo predhodno znanje, predvsem pa, v čem je težava. Pogosto se izkaže, da otrok potrebuje le dodatno razlago in nekaj vaje, saj se mu sama snov, ko ponovno sliši bolj podrobno in počasnejšo razlago, sploh ne zdi več težka. To pomeni, da tudi matematika zanj postane lažja, posledično naloge hitreje rešuje in mu šolsko delo ter učenje ne jemljeta več toliko prostega časa, kar je dobra spodbuda za to, da se tudi na inštrukcijah splača malo potruditi.

Še boljša motivacija pa je dobra ocena, ki jo otrok dobi v šoli in ki je dokaz za to, da so se inštrukcije matematike in vse ure, ki jih je otrok presedel za knjigami, zares splačale.

Drugo v isti kategoriji: