Bazično v boju s kislim

Ravnovesje bazičnega in kislega v našem telesu, in sicer pH, lahko odločilno vpliva na naše splošno dobro počutje. Nevtralno stanje pH je natančno 7. V našem telesu pa naj bi bilo stanje nekoliko bazično. Telo se močno trudi ohranjati tak pH notranjih organov, tkiv in telesnih tekočin. Žal pa to, kaj v telo vnašamo, direktno vpliva na telesni pH. Že stalno rahlo kislo stanje pa lahko kaže na možno prisotnost tudi resnejših bolezni.ionizator vode
Po različnih raziskavah pH vpliva na telesno težo, vzdržljivost, moč in stanje imunskega sistema. Na drugi strani stres igra pomembno vlogo pri spreminjanji pH stanja. Ljudje pod stresom dihamo počasneje, zato izdahnemo manj ogljikovega dioksida. Telo pa mora sprožiti postopek za njegovo razgradnjo. Če poleg tega vnašamo v telo še kislo hrano, telo preobremenimo in tako prispevamo k neugodni spremembi pH stanja.

Kako jesti in piti za zdrav pH

Vzdrževanje ravnovesja pri okoli 75 % bazičnih živi in 25 % kislih naj bi bilo idealno. Enostaven način za dosego tega pa je povečanje odstotka sadja in zelenjave pri vsakem obroku. K intenzivnejši izmenjavi dihalnih plinov nedvomno pomaga tudi telovadba, saj človeka prisili k globljemu dihanju. Dodaten plus pa je uživanje ionizirane vode.

Ionizirana voda in ionizator vode

Ionizirana voda vsebuje bazične minerale in antioksidante in je zato odlična izbira za dopolnitev zdrave diete ter je primerna za pitje in za pripravo hrane. Zaradi svojih lastnosti učinkovito nevtralizira kislo okolje in odstranjuje iz telesa kisle produkte ter s tem ugodno vpliva na zdravje. Ker vsebuje aktivni vodik, v telesu nevtralizira še proste radikale. Prosti radikali v telesu vplivajo na proces staranja celic in njihovo propadanje. Ionizirana voda s svojim nizkim ORP ta proces staranja in propadanja dokazano zavira.
Ionizirana voda nastane pri postopku ionizacije pitne vode. Gre za poseben proces, ki se izvede v ionizatorju vode s pomočjo električnega toka. Pri tem se voda tudi prečisti, saj se ob prehodu skozi posebne filtre v napravi iz nje odstranijo klor, PCB, azbest, svinec, težke kovine, pesticidi ipd.
Z uživanjem ionizirane alkalne vode boste lažje vzdrževali ravnotežje v telesu med bazičnim in kislim. Vsi pa dobro vemo, da je vzdrževanje ravnotežja pri vseh stvareh, bistvo zdravega življenjskega sloga.

https://www.youtube.com/watch?v=_w2VXD9FCJg

Drugo v isti kategoriji: