Hladilnik gretja je bil kriv tudi za večjo porabo goriva

Pri avtomobilih gre lahko marsikaj narobe, tudi pri tistih novejših, kjer težav dejansko ne pričakuješ. Pri mojem avtu, ki je star pet let, je pričelo nagajati gretje oziroma hladilnik gretja.hladilnik-gretja
Najprej sem mislila, da je težava s klimatsko napravo in se na to nisem kaj prida ozirala – ženske pač ne vemo kaj prida o avtih, zato sem enostavno mislila, da je treba ponovno napolniti klimo, pa bo.
Kar nekaj časa (skoraj tri tedne) sem se tako vozila, ne da bi sploh vedela, da mi je odpovedal hladilnik gretja (silux.si). Nazadnje sem imela vendarle dovolj toplote in sem se odločila, da avto peljem na servis klimatskih naprav, tam pa so mi povedali, da težava sploh ni v sami klimi. Odpovedal je hladilnik gretja in potrebno ga bo nadomestiti. Pokazali so mi, za kaj gre, in me vprašali, ali sem imela morda kakšno manjšo nezgodo, v kateri bi se hladilnik lahko poškodoval, saj je ta nameščen v sprednjem delu avtomobila, tik za odbijačem. Pa ni bilo tako. Torej se je pač iztrošil.
Precej poklapana sem avto peljala svojemu mehaniku in se že precej bala, da bom dolgo brez njega, saj ga namreč potrebujem za vsakdanjo pot v službo. Na srečo pa mi je mehanik zagotovil, da mu lahko Silux.si, kjer naroča velik delež rezervnih delov za avtomobile, dostavi vse potrebno že naslednji dan, torej mi ni treba kaj veliko skrbeti. Poleg tega mi je ponudil še enega od njegovih avtomobilov, ki ga lahko naslednja dva dni uporabljam kot nadomestno vozilo, in tako so bile moje težave rešene.
Hladilnik gretja je bil hitro zamenjan in kmalu sem svoj avto dobila nazaj. Srečna, da je z njim vse v redu, hkrati pa presenečena tudi nad dejstvom, da moj avtomobil naenkrat porabi tudi manj goriva. Ja, menda okvarjen oziroma slabo delujoč hladilnik gretja vpliva tudi na porabo bencina, zato ga vsekakor velja ob težavah takoj popraviti oziroma zamenjati, ne pa čakati in misliti, da je nekaj narobe s klimo. Ampak ženske tega običajno pač ne vemo – čeprav se zdi moškim verjetno precej zabavno, da smo tako nevedne.

YouTube video

Zavorne cevi so še en pomemben del motorja.

Drugo v isti kategoriji: