Žirafa za pivo ni doma v živalskem vrtu

Koliko piva lahko spije ena žirafa?žirafa za pivo
Poznate tisto šalo o slonih v hladilniku? Kako veste, da je bil slon v hladilniku? Koliko jih spravite v fička (prastari avtomobil iz bivše države)? No, sedaj pa povej, koliko piva spravite v eno žirafo? Naj najprej razčistimo sledeče: ne norčujemo se iz živali in čeprav vam bom v nadaljevanju natančno povedal koliko piva gre v žirafo, niso bile pri tem poizkusu poškodovane nobene resnične živali! Me veseli, da smo šli preko tega in da ne bo kdo klical društva za zaščito živali (afriških, kajne?).

O čem sploh govorimo?

Žirafa za pivo je torej nekakšna točilnica piva, kjer si na zabavah lahko vsakdo postreže sam, namesto, da bi venomer hodili naokoli, vsak s svojim kozarcem in si ga dotakali iz sodčka ali ves čas odpirali hladilnik in jemali ven pločevinke in steklenice s pivom. Žirafa za pivo je namreč votel tulec, ki ima na dnu pipico za točenje piva, vanjo natočite nekaj litrov piva, običajno za nekje 6-8 velikih kozarcev (pol litra) ali okoli 10 malih (po 3 decilitre), kar zadošča, da vam je ne bo potrebno zelo kmalu spet polniti.
Večkrat jo lahko opazite na družabnih večerih, kot so tekmovanje v bowlingu, kjer vam žirafo prinesejo zato, da imajo z vami manj dela, vi pa jo naročite zato, ker pride ena merica piva nekaj ceneje in da vam ni potrebno ves čas iskati natakarja, ga cukati za rokav in čakati, kdaj bo prinesel naslednjo rundo.

Kaj lahko natočite v žirafo za pivo?

Čeprav že samo ime pove, da naj bi vanjo natakali pivo, pa v resnici lahko v žirafo za pivo natočite tudi sok, mineralno vodo, morda vino, ne priporočam pa kakšnih zelo močnih alkoholnih pijač, saj bi se ob prekomerni porabi alkohola lahko hitro pričele dogajati neprijetnosti. Žirafa za pivo verjetno tudi ni primerna za točenje pijač, ki morajo ostati izjemno hladne ali vroče, prav tako vanjo ne stiskajte svežega sadja, saj vam znajo majceni koščki zamašiti pipico, seveda pa bo tudi čiščenje dolgega tulca lahko precej zahtevno opravilo.
Kadar si boste torej želeli popestriti vrtno zabavo, piknik, služben izlet z avtobusom in še mnogo idej mi roji po glavi, ki pa jih raje ne bom omenil na tem mestu, si lahko omislite tovrstno žirafo (kdo ugane kolikokrat sem med pisanjem tega besedila po nesreči napisal »žifaro«?) in posrečena zabava je s tem že dokončno naročena.

YouTube video

Ne pozabite – če se vračate domov s kolesom, si svojo glavo zaščitite s čelado, na voljo pa so tudi otroške čelade, če slučajno niste sami. Več pa preberite v tem prispevku.

Drugo v isti kategoriji: