Ječmenova trava v prahu

Ječmen spada med enega izmed najstarejših vrst žid, ki so ga v večini uporabljali za hranjenje živali, seveda pa je znan tudi v človeški prehrani. Ječmenova trava v prahu je narejena iz listov ječmena in je namenjen za vse, ki želijo okrepiti svoj imunski sistem z minerali in vitamini, ki jih vsebuje ječmenova trava. Ta namreč vsebuje vse potrebne hranilne snovi, ki jih potrebuje vaše telo za zdravo življenje in ga je potrebno vsakodnevno zaužiti ob prehrani.ječmenova trava

Ječmenova trava vse bolj popularna

Današnji tempo življenja je velik krivec, da se ljudje ne prehranjujemo več tako kot bi bilo potrebno. Večkrat na dan po male obroke in seveda z zdravo prehrano. Danes utegnemo kaj pojesti le od 1x do največ 3x na dan in to po velike količine hrane, kar pa vsekakor ni zdravo. Z nezdravim prehranjevanjem pa vsekakor ogrožamo svoje zdravje in imunski sistem, ker telo ne prejme dovol vitaminov. V teh primerih ljudje radi poiščejo sestavine kot so ječmenova trava in podobne sestavine, ki nadomestijo vse kar bi morali sami vnesti v telo z zdravo prehrano. Ječmenova trava (www.super-obrok.si/) nam pomaga, da ohranjamo zdrav imunski sistem in nam v telo vnaša vitamine in minerale, če ga vsakodnevno pravilno uživamo ob prehrani, ki jo utegnemo zaužiti.

Kako se izdeluje ječmenova trava?

Ječmenovo travo je potrebno požeti, ko je ta velika nekje 30 cm in je praktično še mlada. Po nekaj urah žetja pa je potrebno ječmenovo travo prepeljati v tovarno, kjer bodo ječmenovo travo obdelali dalje. Podjetje, ki bo nadaljevalo svoje delo, mora biti pooblaščeno za organsko sušenje. Pri tem se vlaga zmanjša za kar 4 % in nato še za nekaj več % z pomočjo sušenja, ki traja od 20 do 25 min z pomočjo vročega zraka iz sušilnic. Ko je ta suha jo je potrebno zmleti v prah in nato zapakirati.

Recept – BIO ječmenova trava z avokado namazom

Sestavine:
– 1 zrel bio avokado
– Ena manjša banana
– 1 žlička bio kokosovega olja
– 2 žličke lanenih semen
– 2 žličke ječmenove trave
– Žlička limoninega soka
Za pripravo je potrebno avokado najprej razpoloviti in ga z žlico spraskati v posodo kuhinjskega mikserja. Ko to končamo pokapljamo z limoninim sokom, dodamo na koščke narezano banano, laneno seme, kokosovo olje in za konec še ječmenovo travo. Nato vključimo mikser in vsebino zmešamo v gladko zmes brez grudi, ki jo lahko takoj postrežemo z rženim ali pirinim kruhkom. Pa dober tek!

YouTube video

Kako pa nam lahko pomaga bio kozmetika?

Drugo v isti kategoriji: