Escape room

Escape room ali soba pobega je vrsta igre, ki se odvija v realnem življenju. Ljudje, zaprti v sobo polno skrivnostnih ugank, morajo najti izhod iz sobe. Gre za zanimivo prepletanje timskega dela in razburljivih presenečenj.escape-room

Uganke so zastavljene tako, da spodbujajo kreativno mišljenje in sodelovanje vseh sodelujočih. Pričetki igre segajo v leto 2006, ko je idejo realizirala skupina programerjev iz silicijeve doline v Kaliforniji. Od takrat naprej se je ideja razširila in raznovrstne nove sobe pobega so nastale in še nastajajo po vsem svetu.

Potek igre

V sobi ste zaprti z ostalimi sodelujočimi. V določenem času morate najti ključ, s katerim odklenete vrata, ki vodijo iz sobe. Soba je polna raznovrstnih predmetov, ki so razreseni po sobi ali skriti na najbolj nepredvidenih mestih. Nekateri pa so postavljeni čisto naključno, da vas zavedejo na napačno pot. Časa imate eno uro, da razvozlate skrite namige in s pomočjo dobre medsebojne komunikacije z ostalimi udeleženimi pridete iz sobe. Igra zahteva zbranost, dobro opazovanje, sposobnost kritičnega mišljenja in povezovanja namigov v celoto. Sobe so tematsko zastavljene in vas popeljejo v popolnoma drugi čas, kar prinaša posebno doživetje.

Soba pobega tudi v Sloveniji

Na razburljivo dogodivščino se lahko v sobo pobega odpravite tudi v Ljubljani. Za vas so pripravili dve sobi po navdihu dveh velikih mojstrov. Sobi skrivata matematične, logične in druge zapletene uganke, ki jih boste morali razvozlati v 70 minutah in pobegniti iz obeh sob. V prvi sobi iščete ključ časovnega stroja, ki ga je zasnoval veliki genij Leonardo DaVinci. Najdba ključa odpira vrata v sobo Sherlocka Holmesa, kjer vas čaka popolnoma drugačen svet in nove skrivnosti.

YouTube video

Avantura s prijatelji

Ob reševanju ugank s prijatelji sodelujete ter se povezujete med seboj. Na plan pridejo prednosti vsakogar, s čimer nato s skupnimi močmi najdete izhod iz sobe. Pri igranju se prepletajo čustva, kar vodi do zbližanja celotne skupine. Prav zaradi tega je igra odlična za team building. Podajte se na avanturo polno zabave!

Drugo v isti kategoriji: