Darila za valentinovo

Znano je, da mesec februar že dolgo velja za mesec romantikov in zaljubljencev in da „Valentinov dan“, kot ga poznamo danes, nosi v sebi zametke tako krščanske kot tudi antične rimske tradicije. Še bolj zanimivo pa je dejstvo, da naj bi prvo valentinovo voščilo svoji ženi v obliki pesmi leta 1415 poslal vojvoda Charles Orleanski iz zloglasnega londonskega zapora „Tower of London“. Ta pesem je ohranjena in je del zbirke rokopisov Britanske knjižnice v Londonu. Več let kasneje naj bi kralj Henrik V. najel celo pisca, da bi sestavil valentinovo voščilo za Catherine Valoiško.
Dandanes se po statističnih podatkih letno odpremi do 150 milijonov valentinovih voščilnic, kar po številu voščilnic uvršča valentinovo neposredno za božič.

Ko valentinovo postane praznik

Dan romantikov in zaljubljencev je postal popularen praznik v ZDA, Kanadi, Avstraliji, Franciji in Veliki Britaniji že v 17. stoletju. Sredi 18. stoletja pa vse do danes se je njegova popularnost širila in je zajela tudi širši krog držav. Na ta dan si voščila zdaj med seboj izmenjujemo tako zaljubljenci kot tudi prijatelji, neredko pa jih pospremimo tudi z manjšimi darilci, izmenjanimi kot odraz medsebojne naklonjenosti.

Darila

Zaradi samega značaja praznika so darila za valentinovo (goriladarila.si) navadno personalizirana in zelo specifična, tako kot to velja tudi za vsak partnerski ali prijateljski odnos. Sicer pa ne glede na to, ali ste sentimentalen tradicionalist in se držite preizkušenih metod ali pa avanturist, poln novih idej, z voščilom ali darilom svojim dragim na ta dan vedno izkažete posebno pozornost.

YouTube video

Po statističnih podatkih se na ta dan še vedno podari največ cvetlic, čokoladnih parlin in drugih sladkih dobrot. Ravno tako beležijo porast pri povpraševanju tudi trgovinice tipa „naredi si sam“. Ženska populacija pa po statističnih podatkih kupi 85 % vseh daril za valentinovo.

Simboli

Na valentinovo na občutja naklonjenosti in ljubezni kažejo izrazito rdeče in roza vrtnice, srca, podobe kupidov. Kupidi so navadno upodobljeni kot majhni možici z loki in puščicami. Po mitološkem izročilu puščice uporabljajo, da z njimi zadenejo človekovo srce. Zato tudi za ljudi, ki se zaljubijo, včasih lahko slišimo reči, da jih je zadela kupidova puščica.

Valentinovo je torej dan, pol pozitivnih emocij, dan, ki ga je zato treba spoštovati.

Iščete ideje za poslovna darila? Potem si preberite članek na to temo tako da kliknete na povezavo.

Drugo v isti kategoriji: