Ali krema proti gubam zares deluje?

Gotovo ste že naleteli na skeptika, ki je dvomil o tem, da lahko krema proti gubam in podobni kozmetični izdelki prinesejo rezultate, ki jih obljubljajo. Koliko resnice je v tem? Krema proti gubam seveda ne more ustvariti čudeža, a njena redna uporaba lahko naredi vašo kožo bistveno bolj gladko in napeto, zato se discipliniranost vsekakor splača. V primerjavi z invazivnimi kirurškimi posegi pa predstavlja krema proti gubam tudi cenovno ugoden način boja proti nagubani koži.

Način delovanja kreme proti gubam

Krema proti gubam je lahko namenjena celotnemu obrazu ali pa le posameznim delom, najpogosteje predelu okoli oči. Bistvo njenega delovanja je v tem, da kožo izdatno navlaži in nahrani, vlaga pa se v koži zadrži še dolgo časa, kar preprečuje nastajanje gub in gladi že obstoječe. Prav suha koža je namreč najbolj nagnjena h gubanju. Za večjo učinkovitost so kremi proti gubam pogosto dodane različne sestavine, na primer hialuronska kislina ali betaglukan. Težko je predvidevati, katera sestavina bo najbolj ustrezala vaši koži, zato je priporočljivo, da preizkusite nekaj različnih krem in opazujete učinke. Pogosto so vam na voljo tudi testerji, s pomočjo katerih lahko poiščete najustreznejšo kremo, preden se odločite za nakup.

krema_proti_gubam_z_arganovim_oljem_50ml_naravna_kozmetika

Kdaj je pravi čas za pričetek uporabe?

Splošna priporočila pravijo, da naj bi se krema proti gubam začela uporabljati okoli 30. leta starosti. Tudi v tem primeru pa bo najbolje, da opazujete svojo kožo, saj boste sami najlažje ocenili, kdaj je pravi čas za začetek. Pri tem naj vas opozorimo, da niti ni nujno, da čakate, da se gube začnejo pojavljati, saj krema proti gubam deluje tudi preventivno. Če želite upočasniti nastajanje gub, pa se je seveda dobro držati tudi splošnih priporočil, ki vključujejo izogibanje škodljivim UV-žarkom in kajenju, uživanje kvalitetnih živil ter redno in ustrezno nego kože. Rezultati tako zagotovo ne bodo izostali.

Odpravite smrčanje z vadbo in pravilno prehrano. Smrčanje krajša noči tako partnerjem, ki zaradi glasnega zvoka ne morejo zatisniti očesa. Preberi več …

Drugo v isti kategoriji: