estetsko zobozdravstvo

Svetu samozavestno razkazujte svoj nasmeh

Dentalna medicina, z drugim imenom tudi zobna medicina ali zobozdravstvo, predstavlja vejo medicine, ki splošno rečeno predvsem zdravi zobe. Deluje na področju preventivnih ukrepov, diagnosticiranja zob, zdravljenja bolezni in estetike zob.

Osnovne zobozdravstvene storitve so pri nas krite z zdravstvenim zavarovanjem, taki in drugačni večji posegi pa so plačljivi. Če izberete privatno zobozdravstveno ordinacijo, se sicer po večini izognete nekoliko daljši čakalni dobi v javnem zobozdravstvu, a morate plačati za prav vsako zobozdravstveno storitev.

Zobozdravstvene storitve

So zelo različne, segajo vse od splošnega pa do estetskega zobozdravstva. Splošno zobozdravstvo se posveča zdravljenju TMS-ja (motnje v čeljustnem sklepu), sem spadajo še ortodontija, parodontologija in oralna kirurgija.

Preventivno zobozdravstvo se posveča rednim kontrolam, čiščenju zobnega kamna, po želji se lahko s svojim zobozdravnikom posvetujete tudi o prehrani in fluoridiranju zob za zaščito zob proti kariesu. Tudi za tiste z zdravimi zobmi in brez večjih težav v ustni votlini so preventivne zobozdravstvene storitve zelo priporočljive za dolgotrajno ohranjanje zdravih zob in dlesni.

estetsko zobozdravstvo
Otroke je enostavno naučiti kako dobro poskrbijo za higieno zob in lep nasmeh.

Niste popolnoma zadovoljni s svojim nasmehom in ga raje nekoliko skrijete?

Prenehajte s skrivanjem in se pozanimajte o estetskem zobozdravstvu, ki vam nudi pestro paleto rešitev. Skupaj s svojim zobozdravnikom lahko digitalno načrtujeta vaš nasmeh – koncept predstavlja novo in vznemirljivo novost v zobozdravstvu, saj zobozdravniku opišete svoje želje in ta vam pomaga priskrbeti željen nasmeh.

estetstko zobozdravstvo
Osnovna pravila za lep nasmeh: dober zobozdravnik, pogosto higiena zob in zdrava prehrana. Ah, seveda – in pozitivna energija! 😉

Če vas moti barva vaših zob, posezite po strokovnem beljenju zob, odstranite pa lahko tudi zobne luske in si za majhne nepravilnosti omislite celo nevidni ortodontski aparat, s katerim je ravnanje zob občutno manj opazno kot s kovinskim aparatom.

Strah pred zobozdravnikom naj postane preteklost

Verjetno je že vsak od nas pri zobozdravniku imel vsaj kakšno bolj ali manj neprijetno izkušnjo, ki je ne želi več ponoviti. To pa ni razlog, da se zobozdravnika izogibamo, saj s tem škodujemo našim zobem. Rešitev je preprosta – poiščemo si lahko drugega zobozdravnika, ki ima drugačne pristope in nam tudi značajsko bolj ustreza.

Dober zobozdravnik je za vsakega posameznika drugačen, prav vsi pa si želimo le eno – da nas čim manj boli, da je časovno korektno in da nas zobozdravstvena storitev s svojo ceno ne udari preveč po žepu. Dandanes je izbira javnih in privatnih zobozdravnikov zares obširna, zobozdravstvo pa konstantno napreduje in razvija načine za nežno in hitro opravljanje potrebnih zobozdravstvenih storitev.

Zato ni razloga, da odlašate z obiskom zobozdravnika (četudi je ta zgolj preventiven!), saj vas dober zobozdravnik, ki je vam na kožo pisan, zagotovo čaka v eni izmed zobozdravstvenih ordinacij. 

Drugo v isti kategoriji: