Električni gril

Nakup električnega grila

Če kuhamo doma na štedilniku, smo velikokrat omejeni na uporabo lonca ali ponve. Električni gril pa nam omogoča, da naenkrat pečemo več vrst hrane na isti površini. Zrezki, hrenovke, klobase in tudi zelenjava je lahko skupaj pečena na veliki površini, kar da hrani odličen okus. Vsi ljubitelji okusne hrane bodo navdušeni nad to napravo, saj je dostopna vsem in preprosta za uporabo. Poglejmo si kakšne prednosti prinaša nakup električnega grila za pečenje v našem stanovanju.

Največje prednosti

Električni gril nam lahko olajša življenje. S svojo preprostostjo omogoča, da hrano pripravimo hitro ter, da je odličnega okusa. Vendar kaj bi lahko rekli, da je največja prednost take naprave? Odgovor je: vsestranskost, saj zdaj lahko pečemo brez zmede v kuhinji. Ne potrebujemo posod in loncev, da naredimo odlično kosilo. To pomeni, da je tudi lažje počistiti kuhinjo v končni fazi, ko prenehamo s pečenjem.

Električni gril

Največje prednosti so uporabo električnega grila v naši hiši so:

 • Brez škodljivih plinov
  Ker naprava deluje na elektriko, ni potrebe, da bi nas skrbelo o škodljivih plinih. Tako smo lahko brez skrbi za svoje zdravje in za zdravje naše družine in prijateljev.
 • Ohranimo hranilne sestavine
  Na žaru se ohranjajo ključne sestavine v zelenjavi in mesu. Če hrano pečemo na površini žara, bo ne samo bolj okusna temveč tudi bolj zdrava.
 • Uporaba kjerkoli
  Nekatera stanovanja in drugi objekti imajo prepoved o uporabi različnih naprav za pečenje. Električni gril nima takih omejitev in ga lahko uporabimo praktično kjerkoli.
 • Ekonomična uporaba
  Pečenja hrane na plin je lahko dokaj drago. Pri uporabi elektrike si znižamo stroške in ne potrebujemo skrbeti, da bi nam zmanjkalo goriva. To se posebej pozna, če veliko pečemo.

Boljši okus hrane

Priprava hrane na električnem grilu ji doda poseben okus. Ta okus težko poustvarimo v pečici ali štedilniku. Omogoča nam, da neglede na vreme zunaj ali sezono, hitro pripravimo okusno in zdravo hrano.

YouTube video

Bolj napredni modeli žara imajo tudi že vgrajene programe, ki začetnikom omogočajo, da lažje in bolj kakovostno pripravijo hrano. Nekateri modeli imajo tudi vgrajene senzorje, ki zaznajo hrano na površini za pečenje in nam v realnem času sporočajo kdaj bo naša hrana pripravljena.

Električni gril je odlično orodje za vse, ki bi radi izboljšali kuharske sposobnosti. Tako profesionalci kot tudi začetniki bodo lahko naredili odlično kosilo, večerjo ali piknik kadarkoli in kjerkoli.

Drugo v isti kategoriji: