Akumulatorska kosilnica je enostavna za uporabo

Poleti, ko je trava v polnem teku, za košnjo potrebujete najboljšo kosilnico. Kot zelo učinkovita in predvsem enostavna za uporabo, se je izkazala akumulatorska kosilnica. Odlična kosilnica bi morala biti eden prvih spomladansko-poletnih nakupov mnogih vrtnarjev, saj je košnja trave prava mora, če nimate primerne kosilnice. Ko pa imate eno najboljših akumulatorskih kosilnic, ki jih lahko kupite, ta opravek lahko postane pravzaprav zelo zabaven.

Trava se poleti uporablja bolj kot v preostalem delu leta, zato je pomembno, da zanjo poskrbite in ta vrsta kosilnic vam bo prav pri tem pomagala. Še posebej dobre so za majhne do srednje velike trate, vendar to ne pomeni, da ne pridejo v poštev tudi za večje zelene površine. Tako, da se akumulatorska kosilnica priporoča večini ljudi, ki imajo opraviti s košnjo trave.

Akumulatorske kosilnice delujejo na litij ionske baterije, so zelo tihe in vas pri košnji z njimi ne bo oviral električni kabel.

Večina sodobnih akumulatorskih kosilnic je enako zmogljiva kot njihove konkurenčne kosilnice, vendar je uporaba veliko manj težavna. Pravzaprav ocenjujemo, da je celoten proces košnje z akumulatorsko kosilnico skoraj dvakrat hitrejši kot pri drugih modelih. Res pa je, da imajo nekateri akumulatorski modeli lahko težave z zelo dolgo travo. Če kosite travo dolgo približno šest centimetrov, ne skrbite, če jo vaš brezžični model reže neenakomerno in za seboj pušča koščke sploščene trave. To je normalno za vsako kosilnico, ki kosi v prvi sezoni. Skrivnost je v tem, da kosilnico nastavite na največjo višino in znova kosite trato v nasprotni smeri. Še bolje je, da pustite trato pri miru po prvem rezu in se kakšen dan vrnite še za drugi rez. Nato postopoma spuščajte kosilnico za naslednje košnje, dokler ne bo videti kot igrišče za golf.

Litij-ionske baterije akumulatorskih kosilnic se polnijo razmeroma hitro in zagotavljajo med 25 in 60 minut nemotene košnje, kar je dovolj za povprečen vrt.

YouTube video

Večina kosilnic je izjemno dobrih, učinkovitih in enostavnih za uporabo, za kar so tudi bile zasnovane. Da, nekatere od njih nekoliko bolje obvladajo robove, druge pa so lažje za manevriranje. Toda v bistvu so največje razlike (in zakaj je ena kosilnica v enem cenovnem razredu na koncu boljša od druge), v konstrukciji in oblikovanju vmesnika krmila, mehanizmu višine košnje, moči motorja, ipd.

Vsekakor, zelo je pomembno, da izbrana kosilnica ustreza našim potrebam. Ravno zato obstaja število različnih, da lahko vsak posameznik najde za lastne potrebe ustrezno. Le takrat lahko rečemo, da je kosilnica učinkovita, uporabna in praktična. Hkrati je dobro, da je enostavna za uporabo in tudi cenovno sprejemljiva.

Drugo v isti kategoriji: