Najeti ali kupiti viličar – kaj je boljše?

Če delamo s težkim tovorom, bomo nujno potrebovali ustrezno opremo, to je viličar. A takoj se srečamo z nekaterimi posebnimi izzivi – to je namreč oprema, ki je dokaj draga in nerodna, z njo pa povezujemo še mnoge posebne preglavice.

Zato včasih iščemo alternative, s katerimi bi si opravke nekoliko olajšali, še posebej, če viličarja ne potrebujemo tako pogosto. V poštev pride možnost najema, lahko pa kupimo tudi rabljen viličar.

Na tem področju najdemo torej različne rešitve, ki lahko pridejo v poštev. Vsak se mora odločiti v skladu s svojimi potrebami, pametno pa je imeti partnerja, ki na naše želje lahko odgovori z ustreznimi izdelki oziroma storitvami. To je podjetje Vilfis viličarji, ki ima ponudbo viličarjev za nakup ali izposojo.

Ob nakupu pomislimo tudi na servis viličarjev

Nakup viličarja je vsekakor smiselna odločitev, če potrebujemo zanesljivo in fleksibilno opremo za zahtevno delo. A tu moramo upoštevati, da bo potreben tudi servis viličarjev, dosti dela bo z vzdrževanjem, za opremo je treba seveda dobro skrbeti. To posledično pomeni, da bo tudi nekaj dodatnih stroškov in dela.

V podjetjih, kjer se viličarji redno uporabljajo in ne želimo imeti kakšnih ovir pri delu, to seveda ni težava, temveč gre za razumljive obveznosti. Če pa pri uporabi viličarja nismo tako zahtevni, bomo morda poiskali kak kompromis.

Namesto nakupa novega viličarja se lahko odločimo za nakup rabljene naprave. Tudi v tem primeru nas sicer čaka servis viličarjev ter razna vzdrževalna opravila, a bomo vsaj v izhodišču znižali stroške. Nakup bo manjša finančna obremenitev, res pa je, da bomo imeli nekaj več dela z izbiranjem in iskanjem prave ponudbe.

Če potrebujemo lasten viličar, a bi radi kak evro tudi privarčevali, je nakup rabljene naprave lahko izvrstna rešitev. Ne moremo pa pričakovati tako dobre podpore kot pri novih napravah, tudi servis viličarjev bo verjetno nekoliko bolj zahteven in dražji. Pravzaprav moramo na to pomisliti že takoj v izhodišču, kaj lahko se izkaže, da rabljeni viličar sploh ni bistveno cenejši.

Najem viličarja je cenovno ugodnejši, kot nakup, če ga ne potrebujete pogosto

Izposoja viličarjev je bistveno cenejša

Gotovo pa bo zelo očitna razlika v stroških, če se odločimo za najem viličarja. Tu imamo različne ponudbe, ki prepričajo prav z nizko ceno. Vedno je izposoja viličarjev cenejša od nakupa, še posebej v primerjavi z nakupom novega viličarja. A tudi rabljeni viličarji so bistveno dražji, če jih želimo kupiti, kot pa pri najemu oziroma izposoji.

To še ne pomeni, da je izposoja viličarjev najboljša rešitev. Še vedno moramo skrbno pobrskati po ponudbi, na https://vilfis-vilicarji.si/najem-vilicarja/ najdemo možnosti za najem kvalitetnih viličarjev. Dosti dela bomo imeli že s tem, da najdemo pravo ponudbo, nato se moramo uskladiti s ponudnikom najema.

Naleteli bomo na določene ovire, saj nimamo povsem prostih rok pri izbiri ustreznih modelov, pa tudi pri uporabi se bomo srečali z nekaterimi omejitvami. To pomeni, da izposoja viličarjev za zahtevnejše uporabnike morda ni najboljša rešitev.

Viličar je potrebno redno vzdrževati

Je pa najem viličarja vsekakor idealen za tiste, ki se le občasno srečujejo z zahtevnim delom na gradbišču, v skladišču in v drugih okoljih, kjer delamo s težkimi bremeni. Če potrebujemo viličar le za kak teden ali dva, seveda ne bomo kupovali svoje naprave. V tem primeru je izposoja viličarjev bistveno cenejša in veliko bolj smiselna ideja.

Kaj vse vključuje izposoja viličarjev?

Se je pa treba pozanimati o tem, kaj vse izposoja viličarjev sploh vključuje. Čisto možno je, da bomo dobili zelo prepričljivo zbirko storitev, ki spremljajo sam najem. Tako ne bo treba skrbeti za servis viličarjev, ponudnik najema verjetno prevzame odgovornost za nujna vzdrževalna opravila in popravila, tudi potrošni material je lahko vključen. A to ni nujno, pozorni moramo biti na vse detajle, ko se dogovarjamo za izposojo viličarja.

Drugo v isti kategoriji: