Prilubljena domača fitnes naprava eliptični trenažer.

Eliptični trenažer v primerjavi z drugimi fitnes napravami

Če bi morali v hipu našteti vsaj nekaj fitnes naprav, bi to zagotovo bili sobno kolo, tekalna steza, orbitrek oziroma trenažer. Vseh omenjenih naprav pa ne srečujete samo po fitnes centrih, temveč tudi v domačih prostorih. Takšne naprave za vadbo so namreč cenovno vse dostopnejše, poleg tega pa si lahko omislite tudi nakup rabljene kakovostne fitnes opreme, ki je vsaj še za nekaj evrov bolj ugodna.

V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj najbolj priljubljenih domačih fitnes naprav in kakšna je ključna razlika med njimi.

Multifunkcijska fitnes naprava

Multifunkcijska naprava je pravzaprav fitnes naprava, ki vam ponuja vse v enem. To pomeni, da s takšno napravo lahko opravljate skorajda vse možne vaje oziroma krepitev skorajda vsak del vašega telesa. Predstavlja ogromno prednost za domače fitnese, saj doma navadno nimamo prostora za več različnih večjih vadbenih naprav.

Z multifunkcijsko fitnes napravo lahko doma okrepite vse vaše mišične skupine.

Sobno kolo

Domače sobno kolo je primerno za aktivno preganjanje dolgčasa, za izjemno preprosto vadbo, za manjšo obremenitev sklepov. Je nadvse ugodna rešitev, saj predstavlja eno od cenovno najbolj dostopnih vadbenih naprav. Na voljo so sobna kolesa v najrazličnejših cenovnih razredih. Za piko na i pa je takšna fitnes naprava primerna za prav vse družinske člane.

Eliptični trenažer ali orbitrek kolo je učinkovita kardio fitnes naprava za vadbo vašega celega telesa.

Eliptični trenažer oziroma orbitrek

Med bolj priljubljene naprave za domači fitnes sodi tudi orbitrek oziroma eliptični trenažer. Tovrstno napravo zelo pogosto primerjajo z drugimi vrstami fitnes opreme, saj želijo prav tako dokazati številne prednosti, ki jih omogoča uporabnikom. Na njem lahko porabite največ kalorij, veliko več kot pa s sobnim kolesom ali pa tekalno stezo. Prav tako je trenažer zelo nežen do sklepov. Ponuja torej odlično možnost za kardio vadbo, ne da bi pri tem preveč obremenili svoje kosti in sklepe.

Veslaška naprava

Veslaška naprava predstavlja pripomoček, ki odlično poskrbi za vadbo celega telesa. Uporablja se tudi za izboljšanje drže. Če torej želite v najkrajšem možnem času vaditi čim bolj učinkovito, je veslanje daleč najboljša izbira, in to preverjeno. Že samo četrt ure vadbe na dan lahko dovolj učinkovito pripomore k doseganju odličnih ciljev oziroma rezultatov. Naprava pa je odlična izbira tako za dobro fizično kot tudi duševno zdravje.

YouTube video
Primerjava vadbe na eliptičnem trenažerju in sobnem kolesu.

Ne glede na to, ali boste v svoj izbrani domači prostor namestili trenažer, tekalno stezo, sobno kolo, veslač ali pa morda kaj tretjega, je pomembno vsekakor tudi to, da boste za vadbo imeli dovolj prostora ter boste na izbrani napravi pravilno vadili.

Drugo v isti kategoriji: