masažni valj

Še učinkovitejša regeneracija telesa z uporabo vrhunskih pripomočkov

Regeneracijo telesa bi lahko poimenovali tudi kot mišično obnovo oziroma obnovo celic v organizmu ali na mestih, kjer je prišlo do mikro poškodb. Za to je odgovoren rastni hormon, ki ima v telesu dvojno vlogo – med naporom telesa deluje katabolno, po naporu pa anabolno. Najintenzivneje se izloča v nočnem času, zato je še toliko bolj priporočljiv dober spanec. Tudi na takšen način namreč telesu dajete čas za regeneracijo oziroma obnovo.

Za popolno regeneracijo telesa je obvezen posebni trening – regeneracijsko-kompenzacijski trening. Ta pomaga zapolniti glikogenske zaloge v mišicah. Posledično lahko mišico ponovno pripravi na napor. Pri tem gre za posebne oblike vadbe. Poleg ustrezne tekočine oziroma vode, odličnega spanca, uravnotežene prehrane in kompenzacijskega treninga se po intenzivnem telesnem naporu prileže tudi dobra masaža. Ta je lahko opravljena pod okriljem profesionalnega maserja, po drugi strani pa si lahko pomagate z vrhunskimi napravami, kot so na primer masažni valj, masažna žogica in masažna pištola.

Masažni valj z vibracijsko tehnologijo

S številnimi raziskavami in študijami so dokazali, da vibracijska tehnologija izjemno pozitivno vpliva na mišično moč pa tudi na samo kostno gostoto – tako pri starejših kot pri mladostnikih. Obenem učinkovito zmanjšuje bolečine v mišicah, izboljšuje gibljivost po naporni vadbi. Takšne učinke vam lahko v vaše življenje prinese vrhunski nadgrajeni masažni valj.

masažni valj
Kje lahko za vadbo uporabljate masažni valj? Praktično povsod!

Moderno zasnovani valj za masiranje se ponaša s številnimi prednostmi. V prvi vrsti pa odlično poskrbi za zmanjšanje otrdelosti mišic in bolečine, izboljšanje krvnega pretoka, hitrejše ogrevanje in okrevanje in ne nazadnje tudi za precejšnje povečanje prožnosti ter upogljivosti telesa.

Vibracijska masažna žogica

Tudi masažne žogice so lahko izvrsten pripomoček, s katerim kar doma sproščate napetost in vozle, izboljšujete svojo gibljivost, atletske sposobnosti in še kaj. Ne glede na to, ali ste skozi cel dan super aktivni ali pa le sedite, lahko z uporabo žogice za masažo precej izboljšate počutje svojega telesa.

Prednosti navadne masažne žogice so še toliko bolj poudarjene in efektivne z uporabo vibracijske terapije.

Masažna pištola za vsako telo

Če bi si radi privoščili hitrejšo regeneracijo ter aktivacijo mišic, pa vam je na voljo še ena vrhunska naprava. To je masažna pištola. S šestimi različnimi nastavki vam pomaga oskrbeti celotno telo. Omogoča učinkovito hlajenje, nadgradnjo motorja, 3 gumbe za upravljanje, daljšo in bistveno lažjo uporabo.

Vsi omenjeni odlični izdelki za masažo so na voljo v spletni prodajalni wook.si. V tej trgovini so vam na voljo še drugi učinkovite vrhunske naprave, pripomočki in dodatki, ki so dobrodošla izbira tako za profesionalne športnike kot rekreativce, prav tako tudi za terapevte. Vsi izdelki so cenovno dostopni za prav vsakogar med vami.

Drugo v isti kategoriji: