Zaščitna folija za vaš gizmo


folija_za_ekranDandanes je skoraj nemogoče naleteti na nekoga ki v življenju v rokah še ni držal telefona, pametnega telefona ali kakšnega taba. Najpogostejši problem zaščite vašega telefona je zaščita samega ekrana. Še posebej to velja za pametne telefone, saj preko ekrana z dotikom pošiljamo ukaze. Postopek zamenjave celotnega ekrana pametnega telefona ali tablice je zamuden in drag, a se mu zlahka izognemo. Z zaščitnimi foljami lahko svoj mobilnik zaščitite pred kakršnimikoli mehanskimi oziroma fizičnimi poškodbami. Prvotna funkcije samih zaščitnih folj je, da ščitijo pred umazanijo in praskami.
Pomembno je poudariti, da je zaščitna folja priložena vsakemu
gizmu ki je v prodaji, vendar jo večina kupcev odlepi ob prvem kontaktu s telefonom ali tablico. Razlog za to leži v tem, da kupci pametnih telefonov in tablic nočejo degradirati videza svojega gizma z nalepko, ki pa konec dneva niti ni tako moteča, njena uporaba pa je zelo funkcionalna. Odlepitev zaščitne folje z vašega gizma ob samem nakupu odsvetujemo, saj vam lahko prav folja reši telefon pred poškodbami. Če boste foljo odlepili takoj, ne skrbite če se vam bo v  prihodnosti zazdelo da bi vaš mobi lahko zaščitili, saj se folje kot same prodajajo tudi ločeno. Sama zaščitna folja za sprednji del pametnih računalnikov in tablic ne pušča sledi lepila, kar vam omogoča možnost odlepitve folje, ko se le-te naveličate, ali pa jo želite zamenjati z novo.  Folja je svetla, tako da ne moti pogleda na sam ekran. Ekran ostane občutljiv na dotik prav tako kot pred nanosom folje, saj le-ta  ne moti funkcionalnosti vašega novega aparata. Priporočamo, da pri izbiri folje za vaš pametni telefon oziroma tablico izberete tisto ki je namenjena zgolj vašemu aparatu. Tako boste zagotovili, da se folja vaši napravi popolnoma prilega. S tem pa s eboste izognili raznoraznim nepravilnostim, ki jih napačna folija lahko povzroči. Nekatere folje delujejo tudi protistatično, kar pomeni da zmanjšuje statiko in tako preprečuje prekomerno nabiranje prahu in umazanije, izključije tudi naelektrenost las, kar vemo, da zna biti moteče.

gizmoFolijo lahko uporabite tudi, če se  vaš enkran preveč blešči, torej matirane folije, saj dosti folij zmanjšuje odsev s tem pa boste imeli večjo preglednost nad ekranom v slabših telefonskih razmerah. Zmanjšajo lahko tudi obremenjenost vaših oči. V zadnjih nekaj letih se je veliko ljudem vid poslabšal zaradi nenehne moteče svetlobe iz računalnikov in zrenja v telefone ponoči, ko oči niso navajene na svetlost ekrana. Zmanjšujejo UV svetlobo iz zaslona. Nekatere so prevlečene s proti-odsevno plastjo, ki izboljša uporabniško izkušnjo vašega aparata na soncu in na svetlih okoljih. Ob namestitvi folije na pametni telefon ali tablico najprej temeljito očistite zaslon vaše naprave s čistilno krpico, saj se lahko med vaš telefon oziroma tablico lahko nabere nezaželjena umazanija ali prah. Folijo pazljivo namestite na zaslon iz pričnite s postopnim nameščanjem. Po namestitvi pogladite morebitne zračne mehurčke tako, da jih v smeri navzven potisnete proti robu ekrana. Ko je folija ustrezno poravnana in nameščena lahko odstranite še zgornjo plast zaščitne folije. Ostane vam le tanka plast, folije, ki je nežna do vašega na dotik občutljivega ekrana, vi pa ste lahko brezskrbni, kajti praske in praskice niso več vaš problem.

Drugo v isti kategoriji: